Hava Durumu

Davutoğlu'ndan çok önemli açıklamalar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirdiği toplantıda PKK'nın Suriye'den aldığı cesaretle Türkiye'de ciddi terör saldırıları yürüttüğünü kaydederek, "Türkiye'de yürütülen mücadele kesinlikle demokratik hukuk devleti içinde yürütülen mücadeledir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.01.2016 23:55
Haber Güncellenme Tarihi: 22.01.2016 23:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Davutoğlu'ndan çok önemli açıklamalar!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile gerçekleştirilen ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasına terör saldırında hayatını kaybedenlere baş sağlığı dileyen Davutoğlu, "Terör saldırısı sadece Türkiye'ye sadece Almanya'ya yönelik bir terör saldırısı değil bütün insanlığa dönük saldırıydı. Sorumluları mutlaka yakalanacak ve gerekli cezaya çarptırılacaktır. Aslında bu terör saldırısı karşı karşıya kaldığımız büyük tehlikeleri ve riskleri ortaya koyuyor. Bugün Berlin'de gerçekten son derece tarihi bir adım atıldı. Türkiye ve Almanya tarih boyunca müttefik olmuş iki ülke. İlk hükümetler arası istişare düzeyinde zirvede birçok bakanlarımızla birlikte ortak bir kabine toplantısı mantığı ile bir araya geldik. Ben Sayın Merkel'e gösterdiği misafirperverlik özelikle çalışma toplantımız esnasında ortak ekip bilinci ile davranmamızı sağladığı için teşekkür bir borç biliyorum" dedi.

Yeni bir dönem olduğunu kaydeden Davutoğlu, bakanlar arasında toplantılar, projeler olduğunu belirtti. Davutoğlu, dünya ekonomisinin oynaklık içinde odluğu dönemlerde Türk ve Alman ekonomilerinin hem kendi hem de çevre ekonomilerine katkı sağladığını kaydetti. Türkiye'nin 37 milyar dolar civarındaki ticaret hacmini daha ileriye götürmek için Almanya ile işbirliği yapamaya hazır olduğunu ifade etti. Davutoğlu, "Terör saldırıları bu ilişkilerini ne kadar bozmak isterse istersin hep birlikte olacaklar, hep birlikte barış içinde Türkiye ve Almanya'da dostluğumuzu derinleştirip yaşayacaklar" dedi.

Son dönemde Türkiye ile AB ilişkilerinde ivemeye değinen Davutoğlu, Merkel'e teşekkür ederek 29 Kasım'da gerçekleşen Türkiye -AB Zirvesi'nin önümüzdeki dönem için dönüm noktası olduğunu kaydetti.

"TÜRKİYE VE ALMANYA OMUZ OMUZADIR "
"Olumsuz gündem veya riskler ve tehditler bağlamında da Türkiye ve Almanya omuz omuzadır" diyen Davutoğlu, bugün verilen mesajlarla ülkelerin huzurunu ve AB'nin, insanlığın huzurunu bozmaya çalışanların karşılarında Türkiye ve Almanya'yı birlikte omuz omuza bulacaklarını ifade etti. Terörle mücadele konusunda sağlam iradenin olduğunu kaydeden Davutoğlu, "Türkiye ve Almanya'nın DAEŞ, PKK, DHKPC gibi örgütlere karşı tam bir iş birliği içinde barışı istikrarı ve demokrasiyi korumak konusunda kararlıdır. DAEŞ'e karşı yürütülen mücadele konusunda Almanya'nın Türkiye'ye vermiş olduğu desteğe teşekkür ediyoruz. Suriye ve Irak'ta yakın bir istişare içindeyiz. Suriye'deki istikrarsızlığın Türkiye'yi etkilemesi karşısında Almanya'nın ağladığı destek ve gösterdiği dayanışma özellikle de İncirlik'e gelen Alman uçaklarıyla bütün bölgeye, bütün dünyaya zor günlerde Almanya'nın Türkiye'nin yanındadır mesajı vermesi açısından da son derece önemli ve takdir ettiğimiz bir adım olmuştur. Alman Savunma Bakanı da İncirlik'e yaptığı ziyaretle bunu bir kez daha göstermiştir. DAEŞ insanlığa yönelik bir tehdittir. Türkiye ve Almanya bu tehdide karşı Irak'ta Suriye'de Türkiye'de Almanya'da her yerde mücadele etmeye hazırdır. Aynı şekilde PKK'da son dönemde özellikle Suriye'deki gelişmelerden aldığı cesaretle Türkiye'de çok ciddi bir terör faaliyetine başlayıp sivil halka ve güvenlik güçlere karşı saldırlar gerçekleştiriyor. Bu konuda meslektaşıma kapsamlı bilgiler aktardım" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE, SURİYE'DEN GELEN MÜLTECİLERİ BİR BARBAR REJİMİN VE BARBAR BİR TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BASKISINDAN KAÇAN MASUMLAR OLARAK GÖRMEKTEDİR"
"Türkiye'de yürütülen mücadele kesinlikle demokratik hukuk devleti içinde yürütülen mücadeledir. Sadece terörist grupları hedef alan ve onların demokrasimize, ülkemizin huzuruna dönük tehdidini engellemeye çalışan bir mücadeledir" diyen Davutoğlu mültecilerle ilgili insanlık krizinin üzerinde durulduğunu kaydetti. Mülteci krizinin sadece Suriye'de kalmadığını Türkiye üzerinden Avrupa'da sosyal istikrarsızlık unsuruna neden olduğunu kaydetti. Başbakan Davutoğlu, "Türkiye, Suriye'den gelen mültecileri bir barbar rejimin ve barbar bir terör örgütünün baskısından kaçan masumlar olarak görmektedir" dedi. 

Davutoğlu, mülteci konusunun her zaman gündem olduğunu Aylan Kurdi'nin cansız bedeninde kıyıya vurduğunda anne baba olarak aile fertleri olarak bu acıyı hissettiğini kaydetti. 29 Kasım'da Türkiye-AB arasında Eylem Planı açıklandığını ve Türkiye'nin bu eylem planı çerçevesinde kararlı bir şekilde adım attıklarını belirten Davutoğlu, üçüncü ülkelerden gelen Suriyeli mültecilere karşı vize uygulanması yönünde adımlar atıldığını bildirdi. Davutoğlu, mülteci krizi konusunda birlikte hareket edilirse krizin sonuçlarının en iyi şekilde kontrol altına alınabileceğini bildirdi. Türkiye ve Almanya olarak bugünlerde başlaması için Suriye Barış görüşmelerinin başarılı olmasının mülteci akınlarını engelleyecek önemli bir unsur olarak gördüklerini ifade eden Davutoğlu, "Mültecilerin gelişleri yavaşlarsa var olan mülteciler en iyi şekilde entegre edilir ve meseleleri çözülürse bu konuyu insanlık trajedisine dönüşmeden ve ülkelerimizin iç istikrarını bozmadan çözmeye kavuşuruz" dedi. 

Davutoğlu, Merkel'i Dünya İnsani Zirvesi'nde ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, "18 Şubatta AB-Türkiye Fikirdaş Ülker Toplantısı'nda birlikte olacağız" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.