Hava Durumu

Doğumda düşürülen bebeğin...

Osmaniye'nen Düziçi ilçesinde doğum sırasında ebenin elinden düşürdüğü iddia edilen bebeğin kolu kırıldı. Yüzünde de morluk oluştuğu belirtilen bebeğin ailesi, Cumhuriyet Savcılığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na şikayette bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2016 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2016 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Doğumda düşürülen bebeğin...

Osmaniye'nin Düziçi ilçesinde 12 yıl önce evlenen Kenan (35) Meryem Köksal (34) çifti, iki erkek çocuk sahibi olduktan sonra 3. erkek çocuklarının sevincini yaşamak için gün saymaya başladı. Meryem Köksal hamile olduğunu öğrendikten sonra Düziçi'nde özel bir hastaneye düzenli olarak gitti. Doktoru Köksal'a normal doğum yaptıracağını ve doğumunun 25 Aralık 2015 günü gerçekleşeceğini söyledi. Köksal, o gün gidip yatış yaptı. Köksal hastaneye yattıktan bir süre sonra adını Yusuf Berat koydukları bebekleri dünyaya geldi. Ebe bebeğin göbeğini kesmeye çalışırken elinden düşürdü. Anne Köksal bebeği düşünce çığlık attı. Kocası ve akrabaları hemen doğumhanenin önünde beklediği için sesi duyunca içeri girdi. Çığlık seslerine doktorlar da gelince hemen bebeği alıp götürdüler. İddiaya göre bebeğin düşmeye bağlı olarak kolunun kırıldığı ve yüzünde morluklar oluştuğu, çekilen filmde de kafasında kist olduğu belirtildi. Bebeğin kolu burada alçıya alınarak tedavi başlatıldı. Ancak Köksal ailesi, hastaneye güvenmeyerek bebeği Adana'daki bir hastaneye getirdi. Hastane, bebeğin kolunun kırık olduğunu ancak kafasında bir şey olmadığını, ayrıca bebeğin kolunun kırık olsa da sarılamayacağını belirtti. Aile, bebeğin tedavisini yaptırdıktan sonra hastane hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu, Sağlık Bakanlığı'na da şikayet etti. Sağlık Bakanlığı ise bir müfettiş görevlendirerek hastane hakkında inceleme başlattı. Hastane yönetiminin ise olayla ilgili araştırma başlattığı öğrenildi.

"DOKTOR GELMEDİ, EBE TEK OLDUĞU İÇİN OĞLUMU DÜŞÜRDÜ"
Anne Meryem Köksal, "Saat 09.30 civarında sancım başladı doktora gittim. Doktorum geldi, ultrason ile muayene etti, 'doğum sancın başlamış' dedi. Beni yukarıya yatış yaptırdı, sonra suni sancı verdiler ve o anda ebe geldi. Doktor ebeye 'Ben şuan eve gidiyorum, doğum sancısı başladığında beni arayacaksın' dedi ve gitti. Benim sancılarım artmaya başlayınca doktoru arayın gelsin dedim, 'Tamam doktor gelecek zaten' dediler ve doktor geldi ve benim suni sancımı patlatıp '1 saate gelirim' diyerek tekrar gitti. Doktor gittikten yarım saat sonra benim tekrar sancım başladı, doktoru arayın gelsin dedim. O anda doğum başladı, ebe çığlık atmaya başladı, tek kendisi vardı, ablamı aradı yetiş diye. Ebe tek olduğu için bana yöneldi ve bebek dünyaya geldi. Bebeğin göbek bağını keseyim derken bebeğin tek bacağından tutuyor ve yere düşürüyor, sonrasında zaten çocuk doktoru falan geliyor, müdahale yapıyorlar. Bebeğin kolunda kırık var, beyinde kist var, ondan biraz tedirginiz. Düşmeden mi yoksa hamileyken anne karnında mı oluştu orasını bilmiyoruz. Şu anda düşmeye bağlı kolunda kırık var ve yüzünde morluklar vardı o geçti. Düşme gözümün önünde oldu, o an bağırdım yetişin diye. Eşim, yengem, görümcem vardı, onlar koştu" dedi.
Anne Köksal, şikayetçi olduklarını belirterek, "Çocuğumun sağlığından korkuyorum. Doktorun hatası var, gitmemesi gereken bir durumdu. Ebenin tek çalışması ve doktorun beni o anda bırakıp gitmemesi gerekirdi. Bebeğim de ben de ölebilirdim, çünkü o anda çok zor durumdaydık" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.