Hava Durumu

Sağlık personelinden örnek davranış

Muş'un Bulanık Devlet Hastanesi'nde görev yapan Alparslan Dost, sosyal medya üzerinde başlattığı 'Sen de Bu Ayaklara Bir Ayakkabı Giydirmek İster misin?' kampanyasıyla yüzlerce öğrenciye ayakkabı giydirdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Sağlık personelinden örnek davranış

Facebook üzerinde 'Sen de Bu Ayaklara Bir Ayakkabı Giydirmek İster misin?' adı altında kurduğu grup ile yardım kampanyasını başlattıklarını belirten Alparslan Dost, şimdiye kadar 5 okulda 100 öğrenciye ayakkabı giydirdiklerini ifade etti. Bulanık'ta bin ihtiyaç sahibi çocuğa ayakkabı ulaştırmayı hedeflediklerini belirten Alparslan Dost, "Çevremizde bu zor kış şartlarında bizim çocuklarımız sıcacık paltolarıyla, ayakkabılarıyla okula giderken, çevremizdeki birçok çocuğun bunlardan mahrum olduğunu gördüm. Hele birçok çocuk bu zor şartlarda yazlık ayakkabı ve yırtık ayakkabılarla okula gidip geliyor. Bende kendi çapımda bu çocuklara ne yapabilirim düşüncesiyle yaklaşık 10 gün önce Facebook üzerinde Sen de Bu Ayaklara Bir Ayakkabı Giydirmek İster misin? adlı bir grup sayfası kurdum. Bu sayfa üzerinden öğretmenlerime, arkadaşlarıma, dostlarıma ve birçok hayırsevere ulaşma imkanı buldum. Ulaştığım bu dostlar sayesinde bugüne kadar 5 okulda 100 öğrencinin ayaklarını sıcacık tutacak ayakkabı giydirdik. Şu anda hayırseverler tarafından çocuklara ulaştırmak için yaklaşık 250 adet ayakkabı kargoya verilmiş durumda. Hedefimiz kış sonuna kadar bin öğrencimize ayakkabılarını giydirmektir" dedi.


Ayakkabı hediye ederken çocukların çok mutlu olduğunu ve bu durumun kendisini de mutlu ettiğini belirten Dost, "İlçemizdeki okul yöneticilerine rica ederek okullarındaki ihtiyacı olan öğrencilerin sayısını ve ayakkabı numaralarını istiyoruz. Ulaşmış olduğumuz bu listeleri yardım yapmak isteyen hayırseverlere ulaştırıyoruz ve onlarda yardımlarını bizim üzerimizden bu çocuklara ulaştırıyorlar. Çok mağdur olan öğrencilerimiz var. İnşallah bu etkinlikle daha fazla insana ulaşır, daha fazla çocuğun üşümemesini sağlarız. Bu çalışmaya katkı sunulmasını istiyoruz. Ne kadar yardım yapılırsa o kadar çok çocuk ısınır. Çocukların mutluluğu, sevinci bizi de sevindiriyor" ifadelerine yer verdi.


Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden Dost, "Elbette bu yardımları ben tek başıma yapmıyorum. Sadece insanlara ulaşıyorum, onların yüreğine dokunuyorum. Allah hepsinden razı olsun, ben bu işte sadece aracıyım, asıl yardımı bu gönlü geniş hayırseverler, dostlar, arkadaşlar yapıyorlar. Bu duyarlılıklarından dolayı bu kampanyaya bugüne kadar destek veren ve bundan sonra da desteklerini esirgemeyecek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım" şeklinde konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.