Hava Durumu

HDP için düğmeye basıldı

PKK'nın lojistik üssü olan bazı HDP'li belediyelerin yetkileri tırpanlanacak, eş başkanların göreve devam etmesi engellenecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2016 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2016 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
HDP için düğmeye basıldı

Güneydoğu'da yapılan operasyonlarda HDP'li bazı belediyelere ait iş makinalarının silah taşıdığı, örgüte lojistik destek verdiği, hendek ve barikatların da yine belediyelerin imkanları ile yapılması tespitinden sonra hükümet ve AK Parti bu belediyeler için düğmeye bastı. Öncelikle, terör destekçisi 50 civarındaki belediye başkanı ve belediye meclis üyesi görevden el çektirildi. Ancak, HDP'deki 'eş başkanlık' sistemi nedeniyle görevden alınanların yerlerine bu kez eş başkanlar geldi. Önümüzdeki günlerde yapılacak düzenlemelerle, terör destekçisi bu belediyelerin yetkileri tırpanlanacak, eş başkanların göreve devam etmemesi için başka tedbirler alınacak. Bu kapsamda, vali ve kaymakamların görevden alınan başkanların yetkilerini kullanmasına yönelik düzenleme yapılacak. Ancak bu düzenlemeden tüm belediyelerin etkilenmemesi için ayrı bir yasa çıkarılması planlanıyor.

AK Parti'nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: "Bin 400 belediyeden üç veya beşinin yaptığı hata yüzünden hepsinin cezalandırılmasını istemiyoruz. Yerel yönetimler reformu yaparken, olabildiğince yetkilerin yerelde kullanılmasından yana olacağız. Ama terörle bağı olanları da ayıracak bir mekanizma kuracağız."  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.