Hava Durumu

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a çok sert Sur Cevabı

Başbakan Davutoğlu, Cuma günü açıklanacak master plan öncesinde Doğu ve Güneydoğu bölgeleri kanaat önderleri ve STK temsilcileriyle bir araya geldi. Terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapan Davutoğlu, Sur için örnek verdiği Toredo'yu faşizm ve Franco rejimi ile karşılaştıran ifadeleri "ucuz yorumlar" olarak değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2016 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2016 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Davutoğlu'ndan Demirtaş'a çok sert Sur Cevabı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgeleri kanaat önderleri ve STK temsilcilerini kabulünde konuşutu. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Biz Türkiye'yi farklıları ile zengileşen büyük bir aile olarak gördük. Ailenin fertlerinden birisi eksik olduğunda, ortak özellik sarsılırsa, bu coğrafyada olan bir renk bizim toplantılarımızda, ülkemizde olmazsa biz bunda eksiklik hissederiz.

"Ucuz yorumlar"

Şunu net olarak söylüyorum; teröre karşı yürüttüğümüz kararlı mücadele sonunda Türkiye terörden arınacak, terörden kurtulacak, şehirlerimiz barikatlardan, çukurlardan ve silah deposu olmaktan kesinlikle arındırılacaktır. Bütün şehirlerimiz, ilçelerimiz, dağlarımız, ovalarımız terörün yol açtığı tahribattan kurtulacak ve bütün vatandaşlarımız huzura kavuşacak.

Terör örgütlerinin siyasi odakları terörü canlı tutmak istiyorlar. Dün mimari eserlerin korunması için Toredo'yu örnek göstererek, Sur'u koruyacağımızı söylediğimizde bunu faşizm ve Franco rejimi ile karşılaştırmaya çalışan ucuz yorumlar dile getirdiler. 12 Eylül faşist anlayışından kurtaran bu ülkeyi yine AK Parti'dir. Türkiye'yi PKK'nın Stalinist anlayışına karşı koruyacak olan da AK Parti'dir. Bu faşist anlayışı yaşatan terör örgütünün bundan bahsetmeye hakkı yoktur.

"Terör örgütünün zihniyeti faşizan zihniyettir"

Yeni bir dönüm noktasındayız. Soğuk savaş yıllarından kalan bölücü terör örgütü ve onun uzantısı olan partinin sözcüleri, bugün ısrarla kamuoyunu tahrik ediyor. Bugün dahi tahriklerine devam ettiler. Bununla yapmaya çalıştıkları, Türkiye'yi yeniden eski Türkiye'nin kargaşaya, çatışmaya dayalı düzenine çekmeye çalışmaktır. İstiyorlar ki onların çatışmacı ortamına biz de ayak uyduralım, devlet eski devlet olsun ve terörü besleyen krizler yeniden yaşansın. Emin olunuz, 12 Eylül zihniyeti ile onun çıkardığı bölücü terör örgütünün zihniyeti temelde aynı faşizan zihniyettir.

Kim eline silah alıp bir başka kardeşimize yönelik olarak bu silahı doğrultursa, kim şehirlerimizi harabeye çevirmek isterse, kim Fatih Paşa Camii gibi kutsal mekanlarımızı mermileriyle tahrip etmek isterse hepimiz ona karşı çıkacak ve bu toprakların ortak feyzinin, vicdanının sesi olacağız. Bizim mücadelemiz bu ülkenin birliğine, dirliğine ve kardeşliğine kasteden cani şebekelerle, insanlık dışı terör örgütleriyle. Bizim mücadelemiz okullara, hastanelere, camilere, sokaktaki insanlara saldıracak kadar gözü dönmüş menfur odaklarla.

Mahsun Kırmızıgül'e yanıt

Bir sanatçı bana "zalim" diye bize hitap edince aynaya dönüp baktım. İç muhasebe yaptım. Aynaya tekrar tekrar bakıp Rabbime hamdettim. Bu kişiyi anlamak istiyorsa Somali'ye başı okşanmış çocukların yanına gitsin. Bizim adaletimize, vicdanımıza şahitlik edecek o kadar insan var ki. Bizim elimizde tek bir masumun bırakın kanı, gözyaşı dahi yoktur. O sanatçıya sesleniyorum, zulüm görmek istiyorsa Dışkapı Hastanesi'nde ziyaret ettiğim o Sait'in gözlerine baksın. Bizim merhametimize tarih de, milletimiz de şahittir. Bu makamda biz durdukça, bu çocuklara kim zulmederse onlara karşı kudretimizin sesi de olacaktır.


Başbakan tek tek dinleyecek

Çok yakında bugüne kadar aldığımız tedbirlere ilave olarak yeni uygulamalara başlayacağız. Sizlerin de kanatlerini alacağız ve bu istişarelerin ürünü olarak sizlerin de katkılarının yansıdığı bir eylem planı olarak açıklayacağız. En kısa zamanda gerekli adımları atacağız. En doğru adımları atmaya kararlıyız. Bugün sizleri tek tek dinleyeceğiz ve hazırlanan plana bunlar yansıtılacak. Bizim devlet anlayışımızda yukardan fermanlarla yönetilen bir ülke yoktur. Bundan sonra da bu istişarelerde sizlerle omuz omuza olacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.