Hava Durumu

Rusya ile 2'nci uçak krizinin sebebi: Mandalina...

Rusya'ya gönderilen mandalinaların etiketleri uçağı çağrıştırınca imha edildi.Rusya ile 2. uçak krizi, bu kez mandalinalar nedeniyle çıktı. Rusya'ya gönderilen mandalinaların etiketleri uçağı çağrıştırınca imha edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2016 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2016 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rusya ile 2'nci uçak krizinin sebebi: Mandalina...

Rusya, bugüne kadar defalarca ürün aldığıUçak firmasının mandalinaların üzerine bastığı etiketleri bu kez, "özel mesaj içerikli", "manidar" ve "küçük düşürücü" buldu. Tonlarca mandalina Türkiye'ye geri gönderildi. Bazı ürünler ise Rusya'daki toptancıdan toplatılarak imha edildi.

''RUSYA'YA MİNNET ETMEYECEĞİZ''

Uçak Kardeşler'in başkanı Hayrettin Uçak, "1 Ocak'tan itibaren izin verilen ürünlerin dışında mal göndermeye pek cesaret edemiyoruz. Başka pazarlara yöneliyoruz. İsrail'e yüklü sevkıyat yapıyoruz. Bazı Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. Rusya'ya minnet etmeyeceğiz, onlara muhtaç olmadığımızı göstereceğiz" dedi.

Kriz öncesi yıllık 300 milyon dolarlık ihracat yaptıklarını anlatan Hayrettin Uçak, bunun yüzde 40 oranında düştüğünü söyledi. Rusya'ya yapılan ihracatın ise yüzde 10'a düştüğünü, ürünlerin yüzde 90'ının başka ülkelere gönderildiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.