Hava Durumu

HDP'den skandal Türkiye çağrısı

Avrupa Parlamentosu'nda konuşan Selahattin Demirtaş ve Leyla Zana, Türkiye'ye müdahale çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
HDP'den skandal Türkiye çağrısı

Türkiye'nin, Kürtleri büyük tehdit olarak gördüğü suçlamasında bulunan Demirtaş, Ankara'nın müzakere masasına oturtulması için uluslararası kurumlardan müdahil olunmasını istedi. Konuşmasında, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye de sahip çıkan Demirtaş, "PYD, Cenevrede'de Türkiye'nin yanında oturmalı" dedi.

ZANA'DAN ÖRTÜLÜ TEHDİT

Meclis'te, metindeki "Türk" ifadesini kullanmayınca yemini geçersiz olan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana da Demirtaş'ın sözlerine destek vererek, İmralı'da tutulan bebek katili Öcalan'ın salıverilmesini ima etti. Zana, "Süreçler başarısızlığa uğradıktan sonra, çok daha kötü sonuçlar doğurmuştur" tehdinini de savurdu. 

İHANET MASASINI AP'DE KURDULAR

Avrupa Parlamentosu'nda "Türkiye ve Kürtler" konulu konferanta konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana Türkiye'ye müdahale çağrısında bulundu.

Türkiye'nin, Kürtleri büyük tehdit olarak gördüğü suçlamasında bulunan Demirtaş, Ankara'nın müzakere masasına oturtulması için uluslararası kurumlardan müdahil olunmasını istedi. Konuşmasında, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye de sahip çıkan Demirtaş, "Aklı başında bir devlet bütün bölgedeki gelişmeleri doğru okuyup, tersine PYD'nin ve Suriye'deki örgütlü yapıların Cenevre'de olması için çaba sarf etmeli ve Türkiye Cenevre'de tam da kendi yanına oturtmalı PYD'yi, uzağa değil, karşısına değil tam da kendi yanına oturtmalı. En çok da Türkiye'nin ihtiyacı var buna" dedi.

,

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.