Hava Durumu

Domuz gribine bir kurban daha!

Kartal'da solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikayetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 4 kişiden biri hayatını kaybetti, 3 kişi ise domuz gribi şüphesiyle karantinaya alındı.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2016 14:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2016 14:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Domuz gribine bir kurban daha!

Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle başvuran S.Ö (51), domuz gribi (H1N1) şüphesiyle tedavi altına alındı. S.Ö, hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde yaşayan 46 yaşındaki R.T. adlı kadın da 6 Ocak akşamı yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. 39.1 derece ateşle hastaneye gelen R.T'de ilk belirlemelere göre domuz gribi (H1N1) belirtilerine rastlandı.

Durumu ağır olan R.T'nin tahlilleri Ankara'ya gönderildi. R.T. yoğun bakım ünitesine alındı. R.T.'nin ardından 87 yaşındaki M.C.A. ve 44 yaşındaki V.B. de hastanede H1N1 şüphesiyle gözetime alındı. V.B.'nin hastane yoğun bakımında yer olmadığı için başka hastaneye sevk edildi.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde domuz gribi şüphesi taşıyan hasta sayısının 3'e yükselmesiyle birlikte hastanede alarm verildi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.