Hava Durumu

Davutoğlu akademisyenlere ders verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜBİTAK'ta düzenlenen Ar-Ge Reform Paketi tanıtımı programında konuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.01.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.01.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Davutoğlu akademisyenlere ders verdi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜBİTAK'ta düzenlenen Ar-Ge Reform Paketi Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Diyarbakır Çınar'daki saldırıyı hatırlatan Davutoğlu "Terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermemiz artık bir zarurettir" dedi. Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Daha önce Madrid'de, Paris'te, Ankara'da, Suruç'ta olduğu gibi bu saldırılarda da gördük ki terör insanlığa düşmandır ve terörün hasmı bütün insanlıktır. İnsanlık olarak terörün her türlüsüne karşı ortak bir tavır göstermemiz, teröre karşı birlikte mücadele etmemiz artık bir zarurettir. Türkiye olarak kimden gelirse gelsin, kime yönelirse yönelsin, nerede gerçekleşirse gerçekleşsin, hangi gerekçeye dayanırsa dayansın terörün her türlüsüne karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir yandan terörle mücadelemizi sürdürürken aynı zamanda terörün beslendiği kaynakları da birer birer kurutmaya kararlıyız.

ÖĞRETİM ÜYESİNE GELİR VERGİSİ MÜJDESİ
Üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerinde bulunan öğretim üyelerimize müjde olarak zikrediyorum. Öğretim üyelerimizin bu faaliyetlerinden elde ettikleri gelirlerden gelir vergisi kesintisi yapılmasına son veriyoruz. Ayrıca üniversitenin bu gelirle ilgili yaptığı döner sermaye kesintisini de en fazla yüzde 15 olacak şekilde sınırlandırıyoruz. Yani eskiden öğretim üyesi bu gelirin yaklaşık yüzde 54'ünü kazanabilirken artık yüzde 85'ini kazanabilecek ve üstelik gelir vergisi kesintisi de yapılmayacak.

Temel bilimler konusu sürekli gündemimizde olacak. Firmalarımızın ortak proje yapma hususunda teşvik edeceğiz. Bilişim sektöründe kaliteli yazılım gerçekleştirmesi için standart geliyor.

Özellikle bugün AR-GE Reform Paketi'ni hazırlarken Türkiye'nin niteliksel sıçramaya ihtiyacı var. İşimiz kolay çünkü yeni bir sıçrama için siyasi iradeye sahibiz. Özgüven en önemli şey. Çok sağlam bir özgüven ile birçok hedefi gerçekleştiren Türkiye tüm hedeflerini gerçekleştirecek.

"BARIŞ KAMU DÜZENİ İLE SAĞLANABİLİR"
Bizler terörle mücadele ederken, işte her gün bir taraftan DEAŞ gibi uluslararası bir terörle, diğer taraftan dün 5 aylık bir bebeğin de içinde olduğu lojmanlarda sivilleri katleden bölücü terör örgütü ile mücadele ederken, vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için çalışırken, ülkenin bütün meselelerine sahip çıkması gereken akademisyenlerimizin böylesine bir bildiriye imza atmış olmaları gerçekten büyük üzüntü veriyor. Bu bildiriye yansıyan provokatif dil düşünce özgürlüğü kapsamında değerlendiremez. Bu bildiriye imza atan akademisyenlere şu soruları yöneltmek istiyorum. Gözlerinin içine bakarak soracağım. Bir demokratik yönetimlerin emri altındaki silahlı güçlere emir veren tek bir yapı olduğu ülke göstersinler. Bu ülkenin demokratik yönetimleri meşru güvenlik güçleri dışında silahlı yapıya izin verilsin. Çatışmalar dursun doğru biz de bunu istiyoruz. Milletimiz bize bu emaneti verdiği için huzurunuzdayız. Demokrasiden bahsetmek kolay cevap versinler. Amerikalı akademsiyenlere soruyorum ABD diyelim Teksas'ta silah yığınağı yapan güçlere nasıl davranırdı. Masala Almanya'da belli bölgelerde çukurlar kazılması halinde AB'li aydınlar bırakınız bunu yapsınlar diyebilirler miydi? Herkesin samimi ve dürüst olması gerekir. Barışın kamu düzeni ile sağlanabileceğini herkesin görmesi gerek.

Niçin terör örgütüne hiç bir eleştiri getirmiyorsunuz? Devleti eleştirdiğiniz gibi terör örgütünü eleştirebiliyor musunuz?

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.