Hava Durumu

Beyaz minibüsler esnafın kabusu oldu!

Gaziosmanpaşa'da beyaz minibüslü hırsızlar, bir hafta içerisinde çok sayıda giyim mağazasını soydu. Güvenlik kameralarına yansıyan hırsızların rahat tavırları görenleri hayrete düşürürken iş yerleri soyulan esnaf isyan etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2015 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2015 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Beyaz minibüsler esnafın kabusu oldu!

Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'ye dadanan beyaz minibüslü hırsızlar son bir hafta içerisinde çok sayıda mağazayı ardı ardına soydu. Akşam saat 22.50 civarında, vatandaşların daha sokakta olduğu bir saatte camları kırarak mağaza içerisine giren hırsızlar birçok konfeksiyon ürünü çaldı.

"BEYAZ KAPALI KASA BİR ARAÇ BİZİM İÇİN KABUS OLDU"
Son bir hafta içinde birçok mağaza ile birlikte 5 mağazası soyulan Fevzi Uğurlu isimli esnaf duruma isyan etti. Beş mağazasının aynı hırsızlar tarafından soyulduğunu ifade eden Uğurlu, yaklaşık 50 bin TL zararı olduğunu söyledi. Mağazasında önlemler aldığını fakat bu önlemlerin yeterli olmadığını belirten Uğurlu, "Biz iş yerini kapattıktan bir süre sonra haber geldi. Camı kırmak suretiyle içeriye girmişler, mağazada ne var ne yok götürmüşler. Bu konuda biz mağduruz. 50 bin TL zararım söz konusu. Takım elbise, kaban, pantolon, gömlek yani ellerine ne geçtiyse hemen hemen hepsini götürmüşler. Tanıdıklardan duyduğum kadarıyla bir hafta içinde on, on beş mağazaya girmişler. Görüştüğüm herkes bu konuda mağdur. İlginç olan taraf aynı aracın defalarca buraya girmesi, buraya girmeden önce Beşyüzevler de bir mağazaya girmişler. Beşyüzevler'den çıkıp Gaziosmanpaşa'da benim mağazamın camını kırıp içeri girmişler. Buradan çıkıp Sultançiftliği'nde bir mağazaya girmişler. Çalışma şekilleri aynı, araç aynı beyaz kapalı kasa bir araç. Bu araç bizim için kabus oldu. Ben artık yolda giderken sağımda solumda hep bu aracı arıyorum. Acaba aracı görebilir miyim diye."

HIRSIZLIK ANI KAMERADA
Gaziosmanpaşa ve çevresinde birçok mağazada hırsızlık yapan şahıslar güvenlik kameralarına yansıdı. İki farklı mağazanın kameralarına takılan hırsızların rahat tavırları görenleri hayrete düşürdü.
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, hırsızların beyaz bir minibüsle mağazanın önüne gelmesi gözüküyor. Hırsızların kısa sürede mağazanın camını yerinden söktükleri görülüyor. Mağazaya giren hırsızların kıyafetleri kucaklayıp araca taşıması saniye saniye kameralara yansıyor. İki farklı mağazada aynı yöntemle hırsızlık yapan zanlıların para çekmecelerini kontrol ettiği görülüyor. Çekmecelerde para göremeyen hırsızlar bir süre daha mağazadaki kıyafetleri kucaklayarak arabaya taşıyor. Kısa sürede gerçekleşen hırsızlığın ardından zanlılar geldikleri araçla olay yerinden kaçıyor. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, olaydan sonra durumu fark eden vatandaşların mağazanın önünde toplandığı görülüyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.