Hava Durumu

Kardeşi asker oldu,o şehit!..

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde devam eden operasyonlarda PKK'lı teröristlerin saldırısında ağır yaralanarak kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş 28 yaşındaki Recep Aslan'ın Mersin'deki baba ocağına ateş düştü. 3 ay önce evlenen şehit uzman çavuşun kardeşi Mehmet Aslan'ın da dün askerlik görevi için aynı evden ayrılıp bugün birliğine teslim olması, hasret ile acıyı birlikte yaşattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2016 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2016 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kardeşi asker oldu,o şehit!..

Şehidin merkez Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi'ndeki ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi. Eşinin şehit olduğunu öğrenen Sevgi Aslan sinir krizi geçirdi. Acı haberi alan baba Şevket ve anne Sultan Aslan ise göz yaşlarına boğuldu. Oğlunun evine koşan anne Sultan Aslan, Kürtçe ağıtlar yakarak fenalaştı. Yakınları ve askerler tarafından teselli edilen acılı anne, "Yüreğim yandı, oğlum. Nerelere gittin?" diye gözyaşı dökerken, terör örgütüne lanet yağdırdı.

Öte yandan şehit düşen Uzman Çavuş Recep Aslan'ın kardeşi Mehmet Aslan'ın ise askere gitmek üzere dün Mersin'den ayrıldığı, bugün Isparta Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı'na teslim olduğu belirtildi.

ŞEHİT GÖKSAL ÇİN'İN CENAZESİ DE MEMLEKETİNDE



Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonda yaralanmasının ardından kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin'in cenazesi, memleketi Zonguldak'a getirildi. 

Çaycuma ilçesi Saltukova beldesindeki Zonguldak Havalimanı'na inen askeri uçakla kente getirilen şehidin naaşı, baba Şaban, anne Azime, ağabeyleri Şeref ve Aydın ile kız kardeşlerinin yanı sıra yakınları, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, AK Parti Zonguldak Milletvekilli Özcan Ulupınar, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Haluk Selvi, İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, kaymakamlar, belediye başkanları ve askeri personel tarafından karşılandı.

Burada Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzunda cenaze aracına konuldu. Havalimanını çevreleyen tel örgünün arkasında toplanan çok sayıda vatandaş da şehit için dua etti.

Naaş, cenaze aracına yerleştirilmesinin ardından şehidin babası Şaban Cin ile ağabey ve kız kardeşi tabuta sarılarak gözyaşlarına hakim olamadı.Havalimanı çıkışında da yol kenarında ellerinde Türk bayraklarıyla bekleyen vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı.

Şehidin cenazesi, konvoy eşliğinde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda dün yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Göksal Cin (24), kaldırıldığı Diyarbakır Asker Hastanesinde şehit olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.