Hava Durumu

Her gün o korkuyla yaşıyorlar

Batman'ın Sason ilçesi Boğazkapı köyünde ikamet eden Baysan ailesi evlerinin arkasındaki heyelanın kayması korkusuyla yaşıyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2016 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2016 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Her gün o korkuyla yaşıyorlar

Evlerinin arkasında yer alan büyük kayalıkların ve toprağın kayması korkusundan dolayı yağmurlu gecelerin bazılarını karşı komşularında bazılarını da korku içinde uyuyarak geçiren Baysan ailesi yetkililerden yardım bekliyorlar. Boğazkapı köyünde ikamet eden Baysan aile reisi Tayfur Baysan (53) ve mahalleden beş hane daha tehlikeli heyelanın altında yaşıyor. 

YAĞIŞLARDAN ETKİLENEN BÜYÜK KAYALIK HER AN EVİN ÜSTÜNE GELEBİLİR. 
Son günlerde yağan kar ve aşırı yağışlar nedeniyle evlerinin arkasında heyelan meydana geldiğini söyleyen Tayfur Baysan; "yağan kar ve yağmur nedeniyle evin arkasında heyelan meydana geldi. Evin arkasında yer alan büyük kayalıklar da çatlaklar ve aynı kayalıklarda kopmalar meydana geldi. Yağış gecesi sabah kalktığımda hem köy yolu hem de benim tarlaya kadar heyelan kaydı. Kepçe ve dozerlerle yol açıldı. Sadece benim evim değil bu beş altı hane evde tehlikededir.

HEYELAN VE KAYALARIN GELMESİYLE TARLAM VE BUĞDAYIM HEBA OLDU ÖNEMİ YOK, YETER Kİ ALTINDA KALMAYALIM 
Baysan; "bu kayalıkların altında yaklaşık yirmi metrelik bir çatlama meydana geldi. Ayrıca kayalıklardan kopan parçalarda var. Bazı parçalar koparak evin üstüne ve bahçeye gitti. Tarlam ve buğday gitti önemli değil. Bunları önemsemiyorum ama bir an önce burada bir önlem alınmazsa bizler bu kayalıkların altında kalabiliriz.

BİR TARAFTA HEYELAN BİR TARAFTA KAYALIK TEHLİKESİ 
Baysan; "evimin bir tarafına toprak heyelan geliyor bir tarafın da da kayalık tehlikesi var. Yetkililerden bir an önce bu kayalıkları buradan kaldırmalarını ve bize bir çare bulmalarını istiyoruz. Sayın Kaymakamımız, sayın Valimiz den ve Başbakanımızdan bu kayalıklara bir çare bulmalarını istiyoruz...
Baysan " Biz bütün aile bu evde yaşıyoruz. Bütün bu mahalle komple tehlike altında... Kaymakamlığa ve gerekli mercilere dilekçemizi verdik. Biz Devletimizden çok memnunuz. Bir an önce bu işe bir çözüm bulsunlar, biz kayalıkların altında kaldıktan sonra artık boş. Biz ve bu mahalle çocukları heyelan altında kalmasın" dedi. 

12 nüfuslu ailede anne Bende Baysan (53); "atalarımızdan bu yana hep bu evde yaşıyoruz. Bu kayalıklardan çok korkuyoruz. Çare istiyoruz. Birileri yardım etsin. Biz fakir bir aileyiz. On iki evladım var beş tanesi ile burada yaşıyoruz" dedi.
Baysan ailesinin hayatlarının tehlikede ve düşük gelirli aile olduğunu dile getiren Köylülerden Hacı İzzet Demirel; "Bu mahallede beş hane otuz nüfus var burada... Bu tepedeki heyelan için Devletten çözüm bekliyoruz. Bu vatandaşların hepsi devlet sevenleridir" dedi.

ŞİDDETLİ YAĞIŞLARDA MUHTARIN EVİNE SIĞINIYORLAR 
Yağışlı havalarda bu aileye biz kucak açıyoruz diyen Köy Muhtarı Tuncay Baysan; "Baysan ailesi, dedelerinden bu yana burada yaşıyorlar. Maddi durumları olmadığı için gidecekleri yerleri yok. Özellikle yağmurlu gecelerde çok korkuyorlar. Bazı aşırı yağışlı gecelerde karşı tarafta bulunan kendi evimize götürüyoruz. Tehlikenin geçeceğine de inanmıyoruz. Daha sonrada evlerine geri dönüyorlar. Çünkü başka gidecek yerleri yok. Devlet büyüklerimizden gerekli yardımı bekliyorlar. Heyelan tehlikesi nedeniyle korku içinde yaşıyorlar. Bu durum için bizde bir an önce yardım taleb ediyoruz" dedi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.