Hava Durumu

David Bowie, kansere yenildi

1,5 yıldır sürdürdüğü kanserle mücadelesine yenik düşen müzik dünyasının efsane isimlerinden David Bowie, 69 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2016 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2016 11:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
David Bowie, kansere yenildi

Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi sanatçıları arasında gösterilen ve birçok ünlü isme ilham kaynağı olan İngiliz David Bowie kanserle mücadelesine yenik düşerek hayatını kaybetti. 1,5 yıldır kanserle mücadele eden Bowie, 3 gün önce doğum gününü kutlayarak 69 yaşına basmıştı. Bowie'nin son albümü "Blackstar", doğum günü olan 8 Ocak'ta piyasaya çıkmıştı. Ölümü sırasında ailesinin baş ucunda olduğu belirtilen Bowie, Somali asıllı Amerikalı model Iman ile evliydi.

1970'li yıllarda 'The Man Who Sold the World' ve 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' gibi albümler yapan Bowie ayrıca bazı filmlerde de rol almıştı. 

 David Bowie kimdir?
Asıl adı David Robert Jones (8 Ocak 1947, Brixton - ö. 11 Ocak 2016), "Glam rock'ın kralı" olarak tanınan İngiliz sanatçı, aktör, dansçı ve prodüktör.

1969 yılında Space Oddity albümü ile İngiltere listelerine 5 numaradan sürpriz bir giriş yapmıştır. 1970'li yılların başında 'The Man Who Sold the World', 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' gibi efsane albümler yapmıştır.

'The Hunger', 'The Man Who Fell to the World' ve 'Merry Christmas, 'Mr. Lawrence', 'The Prestige', 'Twin Peaks: Fire Walk with me' gibi filmlerde rol almıştır.

Model Iman ile evli olan David Bowie sayısız albüm yapmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştur. Gözlerinin birbirinden farklı iki renkte olması bazı kitleler tarafından hayranlık kazanmıştır. 1962 yılında bir arkadaşı ile girdiği kavgada gözünden yaralanmış, geçirdiği bir dizi operasyon sonucu üst göz kapağı ve irisi diğerinden farklı bir görünüme sahip olmuştur.

Tarihte en önemli sanatçılardan biri olarak gösterilir ve bu güne kadar Lady Gaga, George Michael, Madonna gibi sayısız yıldıza örnek olmuştur. Birçok önemli albüm ve şarkıya imza atmıştır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.