Hava Durumu

İYİ Parti'den Lütfü Türkkan kararı

İYİ Partili Lütfü Türkkan, Bingöl'de bir vatandaşa ettiği küfür nedeniyle özür dilemişti. İYİ Parti TBMM Grubu, Lütfü Türkkan'ın yerine yeni grup başkanvekili seçmek üzere yarın olağanüstü toplanacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2021 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2021 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
İYİ Parti'den Lütfü Türkkan kararı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde partililerle bir araya geldi. Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini dile getirdi. Bunun üzerine polis ekiplerinin bölgeden uzaklaştırmaya çalıştığı kişinin yanına giden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, boynuna sarılarak bir süre dinlediği bu kişiye küfretti.

Polis ekiplerine Türkkan'ın kendisine küfrettiğini söyleyen tepkili vatandaş, güvenlik güçlerince bölgeden uzaklaştırıldı.

İYİ PARTİ'DEN TOPLANTI KARARI

İYİ Parti grubunun yarın basına kapalı şekilde toplanacağı ve yeni grup başkan vekilinin seçileceği öğrenildi.

CNN TÜRK Muhabiri Arda Erdoğan son gelişmeleri şu şekilde aktardı:

İYİ Parti Lüftü Türkkan'ın küfürlü sözleri üzerine harekete geçti. Yarın İYİ Parti grubu basına kapalı şekilde toplanacak ve yeni grup başkanvekili seçilecek. Bu şekilde Lütfü Türkkan görevinden alınmış olacak.

Mevcut grup başkanvekilliği görevine İYİ Parti'den bir başka bir milletvekili seçilerek devam edecek. İYİ Parti'nin toplantısı yarın saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.