Hava Durumu

Osmangazi'de öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı

Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Özel Bursa Aydın Okulları öğrencilerine hayvan bakımı ve sahiplenmesi konularında eğitim verdi.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2019 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2019 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Osmangazi'de öğrencilere hayvan sevgisi aşılandı

Öğretmenleri ile birlikte Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ni ziyaret eden öğrencilere, yetkililer tarafından barınak hakkında bilgiler verildi.

Veteriner hekim Müşerref Alaçam, sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların gerek vatandaşlar, gerekse barınaktaki görevli ekipler tarafından toplanarak aşı ve bakımlarının yapıldığını söyledi. Avrupa'nın en büyük ve modern barınağı olan merkez hakkındaki tanıtım filmini izleyen çocuklar, ardından barınağı gezerek kedi, köpek, atları sevdi. Can dostlarla keyifli bir gün geçiren öğrenciler, aynı zamanda hayvanları elleriyle besledi.


Pet-shoplardan hayvan satın almanın yerine sahiplenmenin önemine vurgu yapan veteriner hekim Müşerref Alaçam, "Barınağımızdaki hayvanların her biri bakımları ve aşıları yapılmış, son derece sağlıklı hayvanlar. Evinde kedi ya da köpek bakmak isteyen vatandaşlarımız, uygun şartları taşımaları halinde seçtikleri hayvanı ücretsiz olarak sahiplenebiliyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.