Hava Durumu

Ruslar meğer bu yüzden hiç hasta olmuyormuş! Avuç avuç yiyen hastane yüzü görmüyor

Bunun faydalarını okuduktan sonra her gün avuç avuç yiyeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2024 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
Ruslar meğer bu yüzden hiç hasta olmuyormuş! Avuç avuç yiyen hastane yüzü görmüyor

Hastalıklardan korunmasıyla biliniyor! Yiyenler neredeyse hiç hasta olmuyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AVUÇ AVUÇ YİYEN HİÇ HASTA OLMUYOR

Karamuk doğal sulak alanlarda yetişen ve sağlığa birçok faydası olan bitkilerden biri. Dikenli meyvenin mayhoş ve ekşi bir lezzeti var ve özellikle Rusya’da sevilerek tüketiliyor. Türkiye’de de yetişen karamuk bitkisi sağlığa birçok fayda sağlıyor. Karamuk uzun ve ince bir gövdeye sahip, kahverengi silindir başaklarından tanınıyor ve kuşlar ve vahşi hayat için de önem taşıyor. Ekonomik anlamda da değerli olan karamuk bitkisinin gövdesi sepet yapımı, el sanatları ve inşaat malzemesi olarak kullanılıyor. 

Ruslar meğer bu yüzden hiç hasta olmuyormuş! Avuç avuç yiyen hastane yüzü görmüyor-Bursa Hayat Gazetesi-2

Mutfaklarda ise sürgün ve polenleri kullanılıyor. Karamuk bitkisi soğuk algınlığına iyi gelir, iltihapları hafifletir, diyabet tedavisine iyi gelir, tansiyonu düşürür, kalp sağlığına iyi gelir, bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyon ve bakterilere karşı koruma sağlar, kanser hücrelerine karşı koruma sağlar. Karamuk bitkisi Rus mutfaklarında pilavların içinde bile kullanılıyor. Rus kültüründe önemli bir yere sahip olan karamuk bitkisinin toplanırken eldiven kullanılması gerekiyor. Dikenli olan meyvenin toplama işlemleri zor olabiliyor ve bazen bir ağacı toplamak 7-8 sat kadar sürebiliyor. Meyve genelde taze veya kurutulmuş şekilde satılabiliyor. Yapılan araştırmalarla karamuk bitkisinin özellikle hipertansiyona etkili olduğu da biliniyor. Kanserle savaşma özelliği olan bitki lösemi hastalarına fayda sağlıyor ve idrar yolu hastalıklarına da iyi geliyor.  

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.