Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, paça ve kemik suyu çorbasının cilt sağlığı açısından önemine işaret etti ve pahalı kremler yerine haftada 2 ya da 3 kez çorba içilmesi önerisinde bulundu.
Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Paça ve kemik suyu çorbasının cildi sıkışlaştırmada olumlu etkileri olduğu belirtildi. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, paça ve kemik suyu çorbalarında yüksek miktarda bulunan kolajen maddesinin cilt sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.
Aktaş, "Kadınlar, anti-aging (cilt gençleştirme) içeriğinden dolayı ciltlerine çeşitli kremler uyguluyorlar. Bunlarla uğraşacaklarına haftada 2-3 kere paça çorbası içseler cilt sağlıkları çok daha güzel olacak" diye konuştu.
"VÜCUDUNUZU DİNLEMEYİ BİLİN"
Paça çorbasının yüksek kalorili olması nedeniyle özellikle formuna dikkat eden kişilerce tercih edilmemesinin de yanlış olduğunu söyleyen Dr. Aktaş, şöyle devam etti:
"Her gıda fazla tüketildiğinde insana zarar verir. Dengeyi korumak önemli. İnsanoğlu kendi vücuduna bakarak dengeyi kuracak. Vücudunuz size ne isteğini söyler. Siz yeter ki vücudunuzu dinlemeyi bilin. Vücudunuzu dinlerseniz doğru hareket edersiniz. Hiçbir zaman hiçbir gıda faydalı kilo kilo yiyin diyemeyiz. Her zaman dengeli tüketmek gerekir. Kalorisine de takılmayın. Kalori hesabı yanlış bir hesaptır. Ben hiçbir zaman hastalarıma kalori hesapları vermem. Matematik hesabıyla sağlık olmaz. Kaloriye takılmadan dengeli şekilde geleneksel beslenme doğru beslenmedir."
"ÇORBANIZI UZUN SÜRE KAYNATIN, UN KULLANMAYIN"
Çorbaların terbiyesinde un kullanılmaması gerektiğini de vurgulayan Dr. Aktaş, "Çorbalar, muhakkak geleneksel usulde yani uzun uzun kaynatarak yapılmalı. Kemik suyunun iliği de son derece kıymetli. İliğini de tüketmek gereklidir. Bunları ne kadar baharatlı yerseniz o kadar sağlıklı. Geleneksel usulde uzunca kaynatacağınız çorbanızın içine hakiki ev sirkesi, sarımsak ve pul biberi eklerseniz bu çorbalar sizin için bir sağlık bombasına dönüşür" dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Pahalı kremler yerine paça çorbası
Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, paça ve kemik suyu çorbasının cilt sağlığı açısından önemine işaret etti ve pahalı kremler yerine haftada 2 ya da 3 kez çorba içilmesi önerisinde bulundu.
Paça ve kemik suyu çorbasının cildi sıkışlaştırmada olumlu etkileri olduğu belirtildi. Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, paça ve kemik suyu çorbalarında yüksek miktarda bulunan kolajen maddesinin cilt sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.
Aktaş, "Kadınlar, anti-aging (cilt gençleştirme) içeriğinden dolayı ciltlerine çeşitli kremler uyguluyorlar. Bunlarla uğraşacaklarına haftada 2-3 kere paça çorbası içseler cilt sağlıkları çok daha güzel olacak" diye konuştu.
"VÜCUDUNUZU DİNLEMEYİ BİLİN"
Paça çorbasının yüksek kalorili olması nedeniyle özellikle formuna dikkat eden kişilerce tercih edilmemesinin de yanlış olduğunu söyleyen Dr. Aktaş, şöyle devam etti:
"Her gıda fazla tüketildiğinde insana zarar verir. Dengeyi korumak önemli. İnsanoğlu kendi vücuduna bakarak dengeyi kuracak. Vücudunuz size ne isteğini söyler. Siz yeter ki vücudunuzu dinlemeyi bilin. Vücudunuzu dinlerseniz doğru hareket edersiniz. Hiçbir zaman hiçbir gıda faydalı kilo kilo yiyin diyemeyiz. Her zaman dengeli tüketmek gerekir. Kalorisine de takılmayın. Kalori hesabı yanlış bir hesaptır. Ben hiçbir zaman hastalarıma kalori hesapları vermem. Matematik hesabıyla sağlık olmaz. Kaloriye takılmadan dengeli şekilde geleneksel beslenme doğru beslenmedir."
"ÇORBANIZI UZUN SÜRE KAYNATIN, UN KULLANMAYIN"
Çorbaların terbiyesinde un kullanılmaması gerektiğini de vurgulayan Dr. Aktaş, "Çorbalar, muhakkak geleneksel usulde yani uzun uzun kaynatarak yapılmalı. Kemik suyunun iliği de son derece kıymetli. İliğini de tüketmek gereklidir. Bunları ne kadar baharatlı yerseniz o kadar sağlıklı. Geleneksel usulde uzunca kaynatacağınız çorbanızın içine hakiki ev sirkesi, sarımsak ve pul biberi eklerseniz bu çorbalar sizin için bir sağlık bombasına dönüşür" dedi.
En Çok Okunan Haberler
İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! Bursa dahil 77 ilde büyük operasyon
Bayraktar TB3 SİHA, yerli motor ile rekor irtifaya çıktı
Bursa'dan Vanspor kararı!
Niğde - Ankara Otoyolu'nda korkunç kaza: 2 ölü, 40 yaralı
Enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de kabul edildi
Bursa’nın kızları sahada estiriyor
Bitlis'te sağanak yağış sele neden oldu!
Bursa'da peş peşe depremler!
51 kişi hayatını kaybetmişti! Tahliye kararı acılarını ikiye katladı
Bursa Valisi Demirtaş'a Afyonkarahisarlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticilerinden ziyaret
Bursa AFSİAD Başkan Yardımcısı Yıldırım'dan özel okullara öneri
Arkadaşınız bile olsa güvenmeyin! Bahanesine inandı, hapse girdi