Kaju, vücudun normal çalışması için gerekli olan oksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin bir kuruyemiş. Tropikal bir bitki olan kaju, Brezilya'da yetiştirilip Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılmıştır. En yoğun bulunduğu bölge Ekvator çevresidir. Ülkemizde de severek tüketilen kajunun bilinmeyen faydaları şaşırtıyor.
Haber Giriş Tarihi: 11.05.2019 22:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2019 22:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
YÜKSEK TANSİYON
Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalbi korur.
SAÇ SAĞLIĞINA FAYDALIDIR
Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olur. Saç dökülmesini engellemesi yanında, kaju, saçların siyahlaşmasına yardımcı olur.
SAĞLIKLI KEMİKLER
Kajunun magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içermesi kemik sağlığı açısından önemlidir. Özellikle çocukların tüketmesi sağlıklı kemik yapısın oluşmasına yardımcı olurken, yaşlılık döneminde kemikle ilgili sorunların ortaya çıkmasına engel olabilir.
SİNİR SAĞLIĞI
Kaju fıstığının içerdiği magnezyum damarları ve kasları rahatlatır. Böylece kalsiyumun sinir hücrelerine girmesini ekleyerek kemiklerde tutulmasını sağlar. Magnezyum miktarı az olduğunda damarların kalsiyumla dolmasına neden olabilir. Aynı zamanda bu durum yüksek tansiyona ve baş ağrısına neden olur.
SAFRA TAŞLARI
Düzenli olarak kaju tüketimi safra taşı oluşumunu yüzde 25 oranında azaltmaktadır.
KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR
Kaju fıstığı yağlı gıdalar arasında kabul edilmiş olsa da diğer türleri ile kıyaslandığında daha az yağ içermektedir ve kilo aldırmaz.
ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ
Kaju fıstığı bakır, magnezyum, selenyum başta olmak üzere kaliteli mineraller içerir. Bundan dolayı kajunun antioksidan özelliği vardır, bu özellik genel sağlık için faydalıdır. Kaju fıstığı sindirim sistemi için faydalı olan asitler içerir, asit seviyesini sağlıklı düzeyde tutar.
KALP SAĞLIĞINI KORUR
Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterole etki etmez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını destekler.
SİNDİRİME YARDIMCI OLUR
Kaju fıstığının sindirime yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu faydasından dolayı iftarla sahur arası tüketebileceğiniz lezzetli bir ara öğün olabilir.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Mucizevi besin kajunun faydaları
Kaju, vücudun normal çalışması için gerekli olan oksidanlar, vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengin bir kuruyemiş. Tropikal bir bitki olan kaju, Brezilya'da yetiştirilip Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılmıştır. En yoğun bulunduğu bölge Ekvator çevresidir. Ülkemizde de severek tüketilen kajunun bilinmeyen faydaları şaşırtıyor.
YÜKSEK TANSİYON
Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalbi korur.
SAÇ SAĞLIĞINA FAYDALIDIR
Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olur. Saç dökülmesini engellemesi yanında, kaju, saçların siyahlaşmasına yardımcı olur.
SAĞLIKLI KEMİKLER
Kajunun magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içermesi kemik sağlığı açısından önemlidir. Özellikle çocukların tüketmesi sağlıklı kemik yapısın oluşmasına yardımcı olurken, yaşlılık döneminde kemikle ilgili sorunların ortaya çıkmasına engel olabilir.
SİNİR SAĞLIĞI
Kaju fıstığının içerdiği magnezyum damarları ve kasları rahatlatır. Böylece kalsiyumun sinir hücrelerine girmesini ekleyerek kemiklerde tutulmasını sağlar. Magnezyum miktarı az olduğunda damarların kalsiyumla dolmasına neden olabilir. Aynı zamanda bu durum yüksek tansiyona ve baş ağrısına neden olur.
SAFRA TAŞLARI
Düzenli olarak kaju tüketimi safra taşı oluşumunu yüzde 25 oranında azaltmaktadır.
KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR
Kaju fıstığı yağlı gıdalar arasında kabul edilmiş olsa da diğer türleri ile kıyaslandığında daha az yağ içermektedir ve kilo aldırmaz.
ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİ
Kaju fıstığı bakır, magnezyum, selenyum başta olmak üzere kaliteli mineraller içerir. Bundan dolayı kajunun antioksidan özelliği vardır, bu özellik genel sağlık için faydalıdır. Kaju fıstığı sindirim sistemi için faydalı olan asitler içerir, asit seviyesini sağlıklı düzeyde tutar.
KALP SAĞLIĞINI KORUR
Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterole etki etmez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını destekler.
SİNDİRİME YARDIMCI OLUR
Kaju fıstığının sindirime yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu faydasından dolayı iftarla sahur arası tüketebileceğiniz lezzetli bir ara öğün olabilir.
En Çok Okunan Haberler
İstanbul'un içme suyu kaynağı: Büyükçekmece Gölü
Bursa'da polis affetmedi! Toplamda 300 bin lira ceza kesildi
Konya Ovası'nda rekolte beklentisi düştü
Bursa'da kundaklama! 150 güvercin canlı canlı yandı
Kazada ağır yaralanmıştı! Kurtarılamadı
Bursa'da 3. Ulusal İşçi Tiyatroları Festivali başladı
Bursaspor'da ilk aday belli oldu
1 Mayıs'ta Bursa'da meydanlar doldu
Eski eş bıçakla dehşeti yaşattı: 2 ölü, 1 yaralı
Balıkesir-Bursa yolunda alevlere teslim oldu
Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bir asker şehit oldu
Bursa'da okulun çatlayan bahçe duvarları onarılmayı bekliyor