Fiyatı altınla yarışan arı sütü tüketenlere şifa, satanlara ise servet veriyor. Rahime Gür, "Arı sütü üretimini pandemi döneminde başladım. Gelen talepler üzerine devam ediyoruz. Zahmetli bir iş ama uğraşmayı sevenler için güzel ve oldukça bereketli bir iş. "dedi.
Haber Giriş Tarihi: 24.06.2022 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2022 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye’nin en önemli arı ve bal üretim merkezlerinin başında gelen Aydın’da arıcılar, bal polen ve anaarı üretiminin yanında arısütü üretimine de ağırlık vermeye başladı. Oldukça zahmetli ve bir o kadar da sabır gerektiren bir iş olmasına karşın fiyatı altınla yarışan arısütü tüketenlere şifa satanlara ise servet veriyor.
İklimi, bitki örtüsü ve sahip olduğu endemik bitkiler nedeniyle arıların nerdeyse yılın 8 ayını tabiatta geçirdiği Aydın’da arı ürünlerinin de oldukça kıymetli ve değerli olduğu belirtildi. Pandemi döneminde arı ürünleri ve özellikle arısütüne çok fazla talep olması nedeniyle arısütü üretiminin de arttığını kaydeden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gür, talepler dolayısıyla vakti müsait olan ve uğraşmayı seven arıcıların arısütü üretmeye başladığını belirtti.
"GELEN TALEPLER ÜZERİNE DEVAM EDİYORUZ"
İlaç ve kozmetik sektöründe kullanılan aynı zamanda kanser hastalığının tedavisinde vücuttaki ölü hücreleri canlandırdığı düşünülen arısütünün zahmetli bir uğraş sonucu elde edildiğini belirten Rahime Gür ise, “Arısütü üretimini pandemi döneminde başladım. Gelen talepler üzerine devam ediyoruz. Zahmetli bir iş ama uğraşmayı sevenler için güzel ve oldukça bereketli bir iş. Arısütü, ilaç ve kozmetik sektörünün yanında sağlık için tüketiliyor. Vücuttaki ölü hücreleri canlandırması ve kanser hastalığına etkili yararı olması nedeniyle vücut direndi düşük olanlar şifa için tüketiyor. Bunun yanında çocuğu olmayan çiftler de çocuk sahibi olabilmek amacıyla tüketiyor” dedi.
Özel kaşık kullanılarak, metal ile temas ettirilmeden toplanan arısütü soğuk zincir ile muhafaza ediliyor. Petekler arasından özel bir yöntemle toplanan arı sütleri, kraliçe arısı olmayan kovanlara yerleştiriliyor. Burada kraliçeye sahip olmayan arılar yüzük adı verilen özel petekteki bu bölmelere özel besleme yapıyor. 72 saat sonra bu özel petek içerisinde diğer arılar tarafından biriktirilen ve adına arısütü verilen özel besin toplanarak soğuk zincir ile tüketime sunuluyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Fiyatı altınla yarışıyor: Tüketene şifa satana servet veriyor
Fiyatı altınla yarışan arı sütü tüketenlere şifa, satanlara ise servet veriyor. Rahime Gür, "Arı sütü üretimini pandemi döneminde başladım. Gelen talepler üzerine devam ediyoruz. Zahmetli bir iş ama uğraşmayı sevenler için güzel ve oldukça bereketli bir iş. "dedi.
Türkiye’nin en önemli arı ve bal üretim merkezlerinin başında gelen Aydın’da arıcılar, bal polen ve anaarı üretiminin yanında arı sütü üretimine de ağırlık vermeye başladı. Oldukça zahmetli ve bir o kadar da sabır gerektiren bir iş olmasına karşın fiyatı altınla yarışan arı sütü tüketenlere şifa satanlara ise servet veriyor.
İklimi, bitki örtüsü ve sahip olduğu endemik bitkiler nedeniyle arıların nerdeyse yılın 8 ayını tabiatta geçirdiği Aydın’da arı ürünlerinin de oldukça kıymetli ve değerli olduğu belirtildi. Pandemi döneminde arı ürünleri ve özellikle arı sütüne çok fazla talep olması nedeniyle arı sütü üretiminin de arttığını kaydeden Aydın Arı Yetiştiricileri Birliği’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gür, talepler dolayısıyla vakti müsait olan ve uğraşmayı seven arıcıların arı sütü üretmeye başladığını belirtti.
"GELEN TALEPLER ÜZERİNE DEVAM EDİYORUZ"
İlaç ve kozmetik sektöründe kullanılan aynı zamanda kanser hastalığının tedavisinde vücuttaki ölü hücreleri canlandırdığı düşünülen arı sütünün zahmetli bir uğraş sonucu elde edildiğini belirten Rahime Gür ise, “Arı sütü üretimini pandemi döneminde başladım. Gelen talepler üzerine devam ediyoruz. Zahmetli bir iş ama uğraşmayı sevenler için güzel ve oldukça bereketli bir iş. Arı sütü, ilaç ve kozmetik sektörünün yanında sağlık için tüketiliyor. Vücuttaki ölü hücreleri canlandırması ve kanser hastalığına etkili yararı olması nedeniyle vücut direndi düşük olanlar şifa için tüketiyor. Bunun yanında çocuğu olmayan çiftler de çocuk sahibi olabilmek amacıyla tüketiyor” dedi.
Özel kaşık kullanılarak, metal ile temas ettirilmeden toplanan arı sütü soğuk zincir ile muhafaza ediliyor. Petekler arasından özel bir yöntemle toplanan arı sütleri, kraliçe arısı olmayan kovanlara yerleştiriliyor. Burada kraliçeye sahip olmayan arılar yüzük adı verilen özel petekteki bu bölmelere özel besleme yapıyor. 72 saat sonra bu özel petek içerisinde diğer arılar tarafından biriktirilen ve adına arı sütü verilen özel besin toplanarak soğuk zincir ile tüketime sunuluyor.
En Çok Okunan Haberler
Tarihte bugün bakın neler oldu? | 25 Nisan 2024 Perşembe
Bursaspor eski başkanına gözaltı!
14 yaşındaki kuzeni tarafından boğazını kesilerek öldürüldü
Aydın'da lastik patlaması sonucu trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı!
Milli okçulardan Avrupa rekoru!
25 Nisan 2024 Perşembe günü maç programı: Bugün hangi maçlar var?
Yıldırım’da çocuklar ödül aldı!
Sosyal medyanın dilinde: 'Oğlak' diyaloğu gülümsetti!
Bursa'da sular neden kesildi? 25 Nisan 2024 Perşembe Bursa su kesinti listesi!
5 ilde denetim!
Merkez Bankası 'faiz' kararını açıkladı!
Serbest piyasada Döviz ve Altın fiyatları (25 Nisan 2024 Perşembe)