Hava Durumu

Bulgurun bu halini daha önce yemediyseniz pişman olacaksınız! Hem doyurucu hem lezzet dolu

Fellah köftesi, Türk mutfağında sevilen yemeklerinden birisidir. Geleneksel lezzet taşıyan, bulgur ve çeşitli baharatların birleşimiyle yapılan Fellah köftesi, hem ailenize hem de misafirlerinize hazırlayabileceğiniz harika bir sunumdur. Bu makalemizde ise, evde kolaylıkla nasıl fellah köftesi hazırlayabileceğinizi aktaracağız.

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2024 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2024 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
Bulgurun bu halini daha önce yemediyseniz pişman olacaksınız! Hem doyurucu hem lezzet dolu

Fellah köftesi, lezzetli yemekler yapmak isteyenler için ideal seçeneklerden biridir. Doyurucu ve sağlıklı bir alternatif olan fellah köftesi, bulgur, salça ve baharatlarla harmanlanarak hazırlanır. Bulgur ve sıcak su ile başlatılan köftenin hazırlanışı Türk mutfağında en lezzetli köfte çeşidi olarak bilinir.

Fellah köftesi, bulgurun lezzetini ve sağlığa faydalarını öne çıkaran bir tariftir. Bu makale, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve mükemmel sonuçlar elde edebileceğiniz fellah köftesi tarifi konusunda size adım adım rehberlik edecektir.

FELLAH KÖFTE TARİFİ

Bulgurun bu halini daha önce yemediyseniz pişman olacaksınız! Hem doyurucu hem lezzet dolu Bursa Hayat Gazetesi -2

MALZEMELER:

1,5 su bardağı köftelik bulgur

1,5 su bardağı kaynamış su

2 yemek kaşığı irmik

3 yemek kaşığı un

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Tuz

Nane

Karabiber

Pulbiber

SOSU İÇİN:

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 adet domates rendelenmiş (ben konserve kullandım)

Karabiber

Tuz

Pulbiber

Zeytinyağı

Mayısdanoz

Bulgurun bu halini daha önce yemediyseniz pişman olacaksınız! Hem doyurucu hem lezzet dolu Bursa Hayat Gazetesi -3

HAZIRLANIŞI:

Bulguru kaynar suya batırıp 10-15 dakika bekletin. Yumuşak olunca diğer malzemeleri ekleyip karıştırıyoruz.

Elinizi ıslatıp hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırıp unlanmış tepsiye dizin.

Köfteleri kaynayan suya ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin. (10-15 dakika).

Sosu hazırlamak için ayrı bir tencereye yağı ve salçayı ekleyip iyice karıştırın, sarımsakları ezin, domatesleri ekleyip karıştırın. Daha sonra pişmiş köfteleri ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın.

Sağlıklı malzemeler ile dolu olan bu tarif sofranıza lezzet ve geleneksel bir hava katacak. ulgur, baharat ve salçanın eşsiz uyumuyla hazırlanan bu köfteler, her türlü ana yemeğin ya da garnitürün mükemmel tamamlayıcısıdır. Bulgurun sağlığa olan faydaları ve doyurucu yapısı nedeniyle fellah köftesi her menüde yer almayı kesinlikle hak ediyor. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.