Diyarbakır yöresinde kenger yemeği olarak pişen eşek dikeni yöre halkı tarafından severek pişiriliyor. İçine kuzu eti koyularak kavrulan eşek dikeninin yemeğine kenger meftunesi deniliyor.
Haber Giriş Tarihi: 08.05.2019 23:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2019 23:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
EŞEK DİKENİ NEDİR?
Eşek dikeni papatyagiller familyasındandır. 1 veya 2 yıl yaşayabilen bu bitki çorak arazi ve tarlalarda yetişmektedir. İnce ve çengelli olan kenger bitkisi temmuz ve ağustos aylarında iyice çiçeklenmektedir. Temmuz ve ağustos aylarında eşek dikeninin rengi erguvan ve beyaz rengini almaktadır. Eşek dikeninin çiçekleri yaşken güzel kokuludur ancak kuruduklarında kokusu tamamen kaybolur.
EŞEK DİKENİ NERELERDE YETİŞİR?
Kırmızı ve mor renkte çiçekler açan eşek dikeni, ülkemizin neredeyse çorak olan hemen hemen her arazisinde yetişir. Eşek dikeninin Türkiye 'de yetiştiği yerler, Ege bölgesi, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesidir. Eşek dikeni nadir olarak Ege ve Akdeniz bölgesinde de yetişmektedir.
Eşek dikeninin ege bölgesinde kenger ismiyle kahvesi yapılmaktadır. Eşek dikeninin en çok zeytinyağlı yemeklerinin yapıldığı yer ege bölgesidir. Aynı zamanda eşek dikeninin Diyarbakır'da kenger meftunesi adında kuzu etli kavurması yapılmaktadır.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Bu besin ciğerlerinizi ilk günkü haline getiriyor
Diyarbakır yöresinde kenger yemeği olarak pişen eşek dikeni yöre halkı tarafından severek pişiriliyor. İçine kuzu eti koyularak kavrulan eşek dikeninin yemeğine kenger meftunesi deniliyor.
EŞEK DİKENİ NEDİR?
Eşek dikeni papatyagiller familyasındandır. 1 veya 2 yıl yaşayabilen bu bitki çorak arazi ve tarlalarda yetişmektedir. İnce ve çengelli olan kenger bitkisi temmuz ve ağustos aylarında iyice çiçeklenmektedir. Temmuz ve ağustos aylarında eşek dikeninin rengi erguvan ve beyaz rengini almaktadır. Eşek dikeninin çiçekleri yaşken güzel kokuludur ancak kuruduklarında kokusu tamamen kaybolur.
EŞEK DİKENİ NERELERDE YETİŞİR?
Kırmızı ve mor renkte çiçekler açan eşek dikeni, ülkemizin neredeyse çorak olan hemen hemen her arazisinde yetişir. Eşek dikeninin Türkiye 'de yetiştiği yerler, Ege bölgesi, Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu bölgesidir. Eşek dikeni nadir olarak Ege ve Akdeniz bölgesinde de yetişmektedir.
Eşek dikeninin ege bölgesinde kenger ismiyle kahvesi yapılmaktadır. Eşek dikeninin en çok zeytinyağlı yemeklerinin yapıldığı yer ege bölgesidir. Aynı zamanda eşek dikeninin Diyarbakır'da kenger meftunesi adında kuzu etli kavurması yapılmaktadır.
En Çok Okunan Haberler
Nemrut Krater Gölü turistleri ağırlamaya başladı
CHP Bursa Milletvekili Sarıbal: “Gıda fiyatları ihracat yasakları ile düşürülemez”
Bakan Işıkhan duyurdu: 81 ilaç daha geri ödeme listesinde
"Daltonlara" Mahzen-37 operasyonu: 14 şüpheli yakalandı
MSB acı haberi duyurdu! 1 asker şehit oldu
Vanspor FK, Bursaspor karşılaşmasında sahadan çekildi
Bursaspor-Vanspor karşılaşmasında şok gelişme!
Bursa'da villadaki cinayette müebbetle yargılanacak
İzmir’deki olaylı derbide fişekçiye 15 yıl hapis
Yaşlı adamın feci ölümü!
Bursa'da fazla su faturası ödeyen kişi KDK'ye başvurdu
Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? | 4 Mayıs 2024 Cumartesi