Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hamilelik döneminde kadınlara sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden uzak durmaları yönünde uyarılarda bulunarak, bu ürünlerin anne karnındaki bebeklerde beyin hasarına yol açabileceğini söyledi.
Haber Giriş Tarihi: 04.11.2015 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2015 10:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, anne adaylarına sucuk, sosis ve salam gibi gıdalarla ilgili uyarılarda bulundu. Hamilelik döneminin insan hayatının en önemli evrelerinden biri olduğunu vurgulayan Çoksüer, "Bebeğimizin sağlığını korumak için mutlaka yiyeceklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Yiyeceklerden alabileceğimiz zararlı gıdalardan uzak durmalıyız. Salam, sucuk ve sosis gibi işlemiş gıdaların tüketimi son yıllarda yapılan çalışmalarda kansere yol açabileceği ortaya çıkmıştır. Ancak 'International Journal of Cancer' dergisinde yayınlanan bir makalede özellikle hamilelik döneminde bu gıdaların tüketimi bebeklerde de beyin kanserine yol açabiliyor" dedi.
"BEBEKLERİN BEYİN FONKSİYONLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR"
İşlenmiş ürünlerin doğacak bebeklerin beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilediğinin araştırmalarla ortaya çıktığına dikkat çeken Doç. Dr. Çoksüer, "Hamile bayanların bu ürünleri tüketmemeleri için bir kere daha düşünmeleri gerekmektedir. Yine aynı şekilde hiperaktif çocukları destekleyen gruplarda da bu gıdaların tüketiminde beyin fonksiyonlarını etkilemektedir. Hamile kadınlar doğacak olan çocuklarının sağlıkları için bu işlenmiş gıdalardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
"BU GIDALAR DÜŞÜK VE ERKEN DOĞUMA SEBEP OLMAKTA"
Düşük ve erken doğumdan korunmak için hamile kadınlara bu tüketimleri önermediklerini anlatan Çoksüer, salam, sosis ve sucuğun içerisinde nitrik ve nitrat tuzlarının bulunduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Çoksüer, "Bu tuzlar özellikle buna benzer gıdaların parlak renk kazanması sağlıyor. Aynı zamanda bu gıdalarda botinimun mikrobundan korunmak içindir. Fakat bu gıdalarda sağlık yönündeki etkilerini unutmamak gerekir. Onun için gıdaları tüketirken bir kere daha düşünmek gerekir. Özellikle hamile kadınlar ve çocuklar, kahvaltılarda olan bu işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Anne adayları dikkat!
Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, hamilelik döneminde kadınlara sucuk, salam ve sosis gibi işlenmiş et ürünlerinden uzak durmaları yönünde uyarılarda bulunarak, bu ürünlerin anne karnındaki bebeklerde beyin hasarına yol açabileceğini söyledi.
Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Hakan Çoksüer, anne adaylarına sucuk, sosis ve salam gibi gıdalarla ilgili uyarılarda bulundu. Hamilelik döneminin insan hayatının en önemli evrelerinden biri olduğunu vurgulayan Çoksüer, "Bebeğimizin sağlığını korumak için mutlaka yiyeceklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. Yiyeceklerden alabileceğimiz zararlı gıdalardan uzak durmalıyız. Salam, sucuk ve sosis gibi işlemiş gıdaların tüketimi son yıllarda yapılan çalışmalarda kansere yol açabileceği ortaya çıkmıştır. Ancak 'International Journal of Cancer' dergisinde yayınlanan bir makalede özellikle hamilelik döneminde bu gıdaların tüketimi bebeklerde de beyin kanserine yol açabiliyor" dedi.
"BEBEKLERİN BEYİN FONKSİYONLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR"
İşlenmiş ürünlerin doğacak bebeklerin beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilediğinin araştırmalarla ortaya çıktığına dikkat çeken Doç. Dr. Çoksüer, "Hamile bayanların bu ürünleri tüketmemeleri için bir kere daha düşünmeleri gerekmektedir. Yine aynı şekilde hiperaktif çocukları destekleyen gruplarda da bu gıdaların tüketiminde beyin fonksiyonlarını etkilemektedir. Hamile kadınlar doğacak olan çocuklarının sağlıkları için bu işlenmiş gıdalardan uzak durmalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.
"BU GIDALAR DÜŞÜK VE ERKEN DOĞUMA SEBEP OLMAKTA"
Düşük ve erken doğumdan korunmak için hamile kadınlara bu tüketimleri önermediklerini anlatan Çoksüer, salam, sosis ve sucuğun içerisinde nitrik ve nitrat tuzlarının bulunduğunu dile getirdi. Doç. Dr. Çoksüer, "Bu tuzlar özellikle buna benzer gıdaların parlak renk kazanması sağlıyor. Aynı zamanda bu gıdalarda botinimun mikrobundan korunmak içindir. Fakat bu gıdalarda sağlık yönündeki etkilerini unutmamak gerekir. Onun için gıdaları tüketirken bir kere daha düşünmek gerekir. Özellikle hamile kadınlar ve çocuklar, kahvaltılarda olan bu işlenmiş gıdalardan uzak durulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
En Çok Okunan Haberler
İçişleri Bakanı Yerlikaya açıkladı! Bursa dahil 77 ilde büyük operasyon
Niğde - Ankara Otoyolu'nda korkunç kaza: 2 ölü, 40 yaralı
2024 dini günler: Kurban Bayramı ne zaman?
Bursa için namaz vakitleri | 3 Mayıs 2024 Cuma| Bursa'da bugün akşam ezanı saat kaçta okunacak?
Bursa'da o firma iflas etti, alacaklılar kapıya dayandı!
Arkadaşınız bile olsa güvenmeyin! Bahanesine inandı, hapse girdi
Getafe - Athletic Bilbao maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
Müge Anlı ile Tatlı Sert: İki komşu sır gibi kayboldu! Detaylar ortaya çıktı
Bursa'da öğrenci ve velilerden anlamlı etkinlik
Güneş, rüzgar ve hidroelektrik gücünün yükselişi ve enerji dönüşümü
Tarihi maç görüntüleri ortaya çıktı: 1960 yılındaki Galatasaray-Fenerbahçe maçı yayınlandı!
Bursalılar dikkat... El fenerlerinizi hazırlayın! | Bursa'da elektrik kesintisi | 3 Mayıs 2024 Cuma