Hava Durumu

Kendisine bilerek koronavirüs bulaştıran şarkıcı öldü

Çekya'da kasti olarak koronavirüse yakalanarak bazı kısıtlamalardan muaf olmaya çalışan 57 yaşındaki şarkıcı Hana Horka, iyileştiğini sosyal medyada yayınladı ancak iki gün sonra öldü.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2022 19:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2022 19:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Kendisine bilerek koronavirüs bulaştıran şarkıcı öldü

Çekya'da 57 yaşındaki şarkıcı Hana Horka'nın oğlu Jan Rek, BBC'ye verdiği demeçte, annesinin aşısız olduğunu, babası ve kendisinin COVID-19'a yakalandığı dönemde kendisini korumayıp hastalandığını söyledi.

Rek, babasının ve kendisinin aşılarını yaptırdığına işaret ederek ancak annesinin aşıyı reddettiğini ve testleri pozitif çıkmasına rağmen izole olmadığını dile getirdi.

Horka, COVID-19 testinin pozitif çıkmasının ardından bir süre sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda iyileştiğini belirtse de dün yaşamını yitirdi.

Ülkenin ünlü müzik gruplarından biri olan Asonance'in solisti olan Horka, paylaşımında, "Şimdi tiyatro, sauna, konser olacak" ifadelerini kullanmıştı.

ÇEKYA'DA VAKALAR SALGININ EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

Çekya'da sinemalar, barlar ve kafeler de dahil olmak üzere çok sayıda mekana giriş hakkı kazanmak için aşı yaptırmak veya yakın zamanda salgını atlatmış olmak gerekiyor.

Çekya'daki COVID-19 vaka sayısı son günlerde salgının en yüksek seviyelerine ulaşırken 10,7 milyonluk nüfuslu ülkede vaka sayısı 28 bini geçti.

Ülkede nüfusun yaklaşık 63'üne iki doz aşı yapıldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.