Hava Durumu

Patatesli pastane açması: Lezzete doyan mükemmel bir tarif

Patatesli pastane açması, hem lezzeti hem de kolay yapımıyla en çok tercih edilen hamur işlerinden biridir. Hafif ve yumuşak hamuru ile her yaştan insan tarafından severek tüketilir.

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2024 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2024 18:10
Kaynak: Nagihan ER
Patatesli pastane açması: Lezzete doyan mükemmel bir tarif

Patatesli pastane açması, hem yapımı kolay hem de lezzetiyle sizi büyüleyecek bir tariftir. İçi yumuşacık, dışı çıtır çıtır bu açma tarifi, atıştırmalık veya çay saati için mükemmel bir seçimdir.

Malzemeler:

Hamur için:

500 gr un

250 ml ılık süt

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

50 ml sıvı yağ

1 adet haşlanmış patates (orta boy)

İç Harç için:

100 gr tereyağı

100 gr pudra şekeri

1 paket vanilya

Üzeri için:

Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için: Ilık sütü bir kaseye alın ve içine mayayı ve şekeri ekleyin. Karıştırın ve 5 dakika mayalanmaya bırakın.Ayrı bir kapta unu, tuzu ve sıvı yağı karıştırın.Mayalanmış karışımı unlu karışıma ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.Hamuru yağladığınız bir kaba alın, üzerini örtün ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.

İç harcı hazırlamak için: Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı bir kapta çırpın.

Açmayı şekillendirmek için: Mayalanmış hamuru unlanmış bir tezgaha alın ve ikiye bölün. Her iki parçayı da ayrı ayrı dikdörtgen şeklinde açın.Bir hamur parçasının üzerine iç harçtan yayın. Diğer hamur parçasını üzerine kapatın ve kenarlarını sıkıca kapatın.Açmayı bıçakla uzunlamasına şeritler halinde kesin.Her şeridi iki ucundan tutarak ters yönde çevirin ve uçlarını birleştirin.Açmaları yağlanmış bir fırın tepsisine dizin ve üzerlerini örtün. 30 dakika daha mayalanmaya bırakın.Fırını 180 dereceye ısıtın.Mayalanmış açmaların üzerine fırça ile sıvı yağ sürün ve önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından çıkan açmaları pudra şekeri ile süsleyerek servis edin.

Püf Noktaları:

Hamuru yoğururken çok fazla un eklememeye dikkat edin, aksi takdirde açmanız sert olabilir.Mayalanma süreleri mevsime göre değişiklik gösterebilir. Hamurun iki katına çıkmasını bekleyin.İç harcı hazırlarken tereyağı oda sıcaklığında olmalıdır.Fırından çıkan açmaları hemen pudra şekeri ile süslemeyin, biraz soğumasını bekleyin.Patatesli pastane açmasını farklı tatlarla da zenginleştirebilirsiniz. İç harca ceviz, fıstık veya kuru üzüm ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Not: Bu tarif 16-18 kişilik bir porsiyon içindir. Daha az veya daha fazla kişi için malzemeleri orantılı olarak ayarlayabilirsiniz.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.