Hava Durumu

Krep paçanga nasıl yapılır?

Krep paçanga nasıl yapılır? sorusu arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Krep paçanga nasıl yapılır? İşte yanıtı ve detaylı tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2024 16:26
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2024 16:26
Kaynak: Fethiye AKIN
Krep paçanga nasıl yapılır?

Krep paçanga nasıl yapılır? sorusu vatandaşlar tarafından arama motorlarında merak edilerek araştırılıyor. Peki, Krep paçanga nasıl yapılır? İşte detaylı tarifi...

KREP PAÇANGA NASIL YAPILIR?

Krep paçanga, kahvaltıda veya atıştırmalık olarak sunabileceğiniz, yapımı kolay ve lezzetli bir tariftir. Krep hamurunun içine sucuk, peynir, domates gibi malzemeler koyarak hazırlanır.

KREP PAÇANGA MALZEMELERİ:

Krep için:

2 su bardağı süt

2 su bardağı un

3 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

İç harcı için: 

200 gr sucuk

100 gr kaşar peyniri

1 adet domates

1 adet yeşil biber

Tuz

Karabiber

Pul biber

Hazırlanışı:

Krep hamuru için tüm malzemeleri bir kapta çırpın ve pürüzsüz bir kıvam elde edin. Sucuğu ve peyniri küp küp doğrayın. Domatesi ve biberi de ince ince doğrayın. Tavayı ısıtın ve biraz sıvı yağ ekleyin. Bir kepçe krep hamurunu tavaya dökün ve ince bir şekilde yayın. Krepin bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin.Krepin ortasına sucuk, peynir, domates ve biber koyun. Krepin kenarlarını içeri doğru katlayın ve bohça gibi kapatın. Krep paçangayı her iki tarafını da kızarana kadar pişirin.Kalan hamur ve malzemeler ile aynı işlemi tekrarlayın. Krep paçangalarınızı sıcak servis edin.

KREP PAÇANGA YAPIMININ PÜF NOKTALARI:

Krep hamurunun kıvamı çok koyu veya çok sıvı olmamalıdır. Krep paçangalarını pişirirken tavaya çok fazla yağ koymamaya dikkat edin. Krep paçangalarını bohça gibi kapatmak için kenarlarını bir çatal yardımıyla bastırabilirsiniz. Krep paçangalarının içine sucuk, peynir, domates ve biber dışında farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.

KREP PAÇANGA HANGİ YÖREYE AİT BİR TARİF?

Krep paçanga'nın aslen hangi yöreye ait bir tarif olduğu konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır. Türkiye'nin farklı yörelerinde ve farklı isimlerle benzer tarifler yapılmaktadır.

Bazı kaynaklarda Karadeniz mutfağına ait olduğu belirtilirken, bazı kaynaklarda ise Ege mutfağıyla ilişkilendirilmektedir. Ayrıca, "paçanga" isminin Yunancadan geldiği ve "gözleme" anlamına geldiği de öne sürülmektedir.

Krep paçanga'nın kökeni ve tarihi net olmasa da, günümüzde Türkiye'nin birçok yöresinde yaygın olarak yapılmakta ve sevilerek tüketilmektedir.

Krep paçanga'ya benzer yöresel tarifler:

Karadeniz'de: "Kuymaklı gözleme" ve "Karalahana sarması"

Ege'de: "Sigara böreği" ve "Gül böreği"

Akdeniz'de: "Sini böreği" ve "Katmer"

İç Anadolu'da: "Gözleme" ve "Mantı"

Kaynak: Fethiye AKIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.