Hava Durumu

Evde lezzetli lazanya yapmanın püf noktaları

Lazanya, her yaştan insanın severek tükettiği, lezzetli ve doyurucu bir İtalyan yemeğidir. Evde lazanya yapmak sandığınızdan çok daha kolaydır. Bu yazıda, evde lezzetli lazanya yapmanın püf noktalarını ve temel bir tarifi paylaşacağız.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2024 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2024 14:25
Kaynak: Nagihan ER
Evde lezzetli lazanya yapmanın püf noktaları

Lazanya, her yaştan insanın severek tükettiği, doyurucu ve lezzetli bir İtalyan yemeğidir. Evde lazanya yapmak sandığınızdan çok daha kolaydır. Bu yazımızda, evde lezzetli lazanya yapmanın püf noktalarını ve temel bir tarifi paylaşacağız.

Malzemeler:

Lazanya hamuru için:

500 gr un

4 yumurta

1/2 çay kaşığı tuz

Su (gerektiği kadar)

Beşamel sos için:

50 gr tereyağı

50 gr un

500 ml süt

1/2 çay kaşığı tuz

Karabiber (ufak bir miktar)

Muskat cevizi rendesi (ufak bir miktar)

Kıymalı harç için:

500 gr kıyma1 soğan2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı domates salçası1 su bardağı domates rendesi1/2 su bardağı su1 tatlı kaşığı kekik1/2 çay kaşığı tuzKarabiber (ufak bir miktar)

Üzeri için:

200 gr rendelenmiş mozzarella peyniri

Hazırlanışı:

Lazanya hamuru:

Unu, yumurtaları ve tuzu bir kapta karıştırın.Yavaş yavaş su ekleyerek yoğurun.Hamuru yumuşak ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.Hamuru 30 dakika dinlendirin.Dinlenen hamuru 4-5 mm kalınlığında açın.Açtığınız hamurları kare veya dikdörtgen şeklinde kesin.

Beşamel sos:

Tereyağını bir tencerede eritin.Unu ekleyip 1 dakika kavurun.Sütü azar azar ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.Kaynama noktasına geldiğinde tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesini ekleyin.Sos kıvam alana kadar pişirin.

Kıymalı harç:

Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.Kıymayı tavada kavurun.Soğan ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.Domates salçası ve domates rendesini ekleyin.Su, kekik, tuz ve karabiber ekleyin.Harç suyunu çekene kadar pişirin.

Lazanya yapımı:

Fırını 180°C'ye ısıtın.Yağladığınız bir borcama lazanya hamurlarından bir kat yerleştirin.Üzerine kıymalı harç ve beşamel sos yayın.Bu işlemi hamur bitene kadar tekrarlayın.En üst katmana beşamel sos ve mozzarella peyniri yayın.Lazanyayı fırında 30-35 dakika pişirin.Lazanyayı fırından çıkardıktan sonra 10 dakika dinlendirin ve servis edin.

Püf Noktaları:

Lazanya hamurlarını çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Hamurlar yumuşak ve hafif esnek kalmalıdır.Beşamel sosun çok koyu veya çok sıvı olmamasına dikkat edin. Sos kıvamlı ve pürüzsüz olmalıdır.Kıymalı harcın lezzetli olması için kullandığınız malzemelerin taze ve kaliteli olmasına dikkat edin.Lazanyayı fırında pişirirken üzerini alüminyum folyo ile kapatabilirsiniz. Bu, lazanyanın kurumasını önleyecektir.Lazanyayı servis etmeden önce taze fesleğen veya maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Kaynak: Nagihan ER

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.