Hava Durumu

Bursalılar dikkat... Sağanak yağış bekleniyor! - Bursa Hava Durumu - 10 Mayıs 2024 Cuma

Bugün Bursa'da hava durumu nasıl olacak? Bugün, yarın ve önümüzdeki 5 gün boyunca Bursa'da beklenen hava koşulları nelerdir? Sağanak yağmurlu mu, parçalı bulutlu mu yoksa güneşli mi olacak? gibi sorular arama motorlarında merak edilerek araştırılan konular arasında yerini aldı. Peki, Bursa'da bugün hava nasıl olacak? İşte ayrıntılı yanıtı!

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2024 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2024 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
Bursalılar dikkat... Sağanak yağış bekleniyor! - Bursa Hava Durumu - 10 Mayıs 2024 Cuma

Bursa'da bugün (cuma) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Sıcaklığın en düşük 14 derece, en yüksek ise 23 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre; bölge genelinde (Bursa, Eskişehir, Kütahya ve Bilecik) parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı bir hava hakim olacak.

Kuzey ve batılı yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esecek rüzgar, yarın öğle saatlerinden itibaren Bursa'nın Marmara Denizi'ne kıyısı olan kesimlerinde kuvvetlice, zaman zaman fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esecek.

Bölge genelinde bugün (cuma) öğle saatlerinden sonra Marmara Denizi'nde rüzgarın doğu ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-70 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Bu nedenle deniz ulaşımında aksamalar gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü, Bursa, Eskişehir, Bilecik ve Kütahya'da toz taşınımı beklendiğini bildirdi.

Toz taşınımının bölgemiz genelinde hafif zaman zaman orta kuvvette olması beklendiğinden hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

Bursa Valiliği'nden Uyarı:

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ve Bursa Valiliği'nin sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün akşam saatlerinden itibaren bölgemiz genelinde toz taşınımı beklenmektedir.

Vatandaşlarımızın meydana gelebilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerekmektedir."

BURSA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU:

10 Mayıs Cuma: Kuvvetli Gök gürültülü Sağanak Yağışlı. En düşük 14°C, en yüksek 23°C
11 Mayıs Cumartesi: Kuvvetli Gök gürültülü Sağanak Yağışlı. En düşük 12°C, en yüksek 17°C
12 Mayıs Pazar: Parçalı Bulutlu. En düşük 9°C, en yüksek 21°C
13 Mayıs Pazartesi: Parçalı Bulutlu. En düşük 10°C, en yüksek 21°C
14 Mayıs Salı: Parçalı Bulutlu. En düşük 8°C, en yüksek 22°C
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.