Hava Durumu

Ayten Gökçer öldü mü? Ayten Gökçer kimdir, kaç yaşındaydı?

Ayten Gökçer öldü mü? Ayten Gökçer kimdir, kaç yaşındaydı? soruları vatandaşlar tarafından arama motorlarında merak edilerek araştırılan gündem konuları arasında yerini aldı. Peki, merak edilerek araştırılan Ayten Gökçer öldü mü? Ayten Gökçer kimdir, kaç yaşındaydı?sorularının cevabı nedir? İşte detaylı yanıtı...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2024 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2024 09:13
Kaynak: Haber Merkezi
Ayten Gökçer öldü mü? Ayten Gökçer kimdir, kaç yaşındaydı?

Ayten Gökçer, 26 Ocak 1940'ta İstanbul'da doğan ve Türk sinema ve tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden biri olarak hafızalara kazınan bir oyuncudur.

Sanat yolculuğuna 1953 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı'nın bale bölümünde adım atan Gökçer, 1958'de Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosuna katılarak profesyonel oyunculuk kariyerine başladı.

Sinemaya ilk adımını 1965 yılında "Taçsız Kral" filmiyle atan Gökçer, asıl tutkusu olan tiyatroya ağırlık vermeyi tercih etti. Yıllar boyunca sahnede birçok unutulmaz rolü başarıyla canlandırdı. Özellikle "Yedi Kocalı Hürmüz" müzikalinde "Hürmüz" karakterini canlandırarak büyük beğeni topladı.

1988 yılında Devlet Sanatçısı unvanı alan Gökçer, oyunculuktaki başarısını sayısız ödülle taçlandırdı.

1999 yılında "Yılan Hikayesi" adlı diziyle televizyon dizilerinde de boy göstermeye başlayan Gökçer, geniş kitleler tarafından tanındı ve sevildi.

Sanatçı Cüneyt Gökçer ile evlenen Gökçer, bir kız çocuğu annesidir.

Ayten Gökçer, sahnedeki duruşu, yeteneği ve karizmasıyla sadece bir oyuncu olmanın ötesinde, Türk tiyatrosunun ve sinemasının efsane isimleri arasında yer almıştır.

Ayten Gökçer Filmografisi

Yıl Film/Dizi Adı Tür
1965 Taçsız Kral Film
1967 501 Numaralı Hücre Film
1967 İçli Kız Funda Film
1972 Damdaki Kemancı Film
1973 Anneler Günü Film
1980 IV. Murat Film
1981 Bağdat Hatun Film
1988 Önce Canan Film
1991 Elif Ana Film
1999-2002 Yılan Hikâyesi Dizi
2003 Patron Kim? Dizi
2005 Çat Kapı Dizi
2008 Hoşçakal Güzin Film
2017 İstanbul Kırmızısı Film

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.