Bursaspor’un efsanesi artık hamurun kıvamıyla uğraşıyor!
Bursaspor’un efsane stoperlerinden Renato Civelli, futbolu bıraktıktan sonra şaşırtıcı bir kariyer yolculuğuna çıktı. Yeşil-beyazlı formayla gösterdiği mücadeleci futboluyla hafızalarda yer eden Arjantinli futbolcu, ülkesinde ünlü Fransız pastane zinciri Gontran Cherrier’in franchise haklarını alarak işletmeciliğe başladı.
“ARTIK HAMURUN KIVAMIYLA UĞRAŞIYORUM”
Buenos Aires’te üç farklı şubede yaklaşık 100 kişiyi istihdam eden Civelli, spor dünyasından gastronomi sektörüne geçişini samimi sözlerle anlattı. Futbolu tamamen geride bıraktığını belirten eski futbolcu, artık tutkusunun mutfakta olduğunu söyledi.
“Bir zamanlar sert futbolumla rakip forvetleri durdurmakla uğraşıyordum, şimdi pastanemde hamurun kıvamıyla uğraşıyorum” diyen Civelli, teknik direktörlük tekliflerine sıcak bakmadığını da dile getirdi. “Futbol artık ilgimi çekmiyor. Şimdi kendi oyunumun kurallarını kendim belirliyorum. Pastacılık benim için sadece bir iş değil, bir tutku haline geldi.” ifadelerini kullandı.
BURSASPOR’UN UNUTULMAZ STOPERİ
Profesyonel kariyerine Fransa’nın Marsilya takımında başlayan Renato Civelli, Nice ve San Lorenzo gibi önemli kulüplerin ardından 2013 yılında Bursaspor’a transfer olmuştu. Yeşil-beyazlı formayla 72 maça çıkan tecrübeli savunmacı, 4 gol ve 3 asistlik performans sergileyerek taraftarın sevgisini kazanmıştı.
YENİ HAYATINDA BAŞARININ PEŞİNDE
Futbolu bıraktıktan sonra ailesiyle birlikte Arjantin’e dönen Civelli, kısa süre içinde gastronomi dünyasında adından söz ettirmeye başladı. Yönettiği pastanelerde Fransız ekmekleri, kruvasan ve tatlılarıyla büyük beğeni toplayan eski futbolcu, “Kazandığım disiplin ve takım çalışması alışkanlığı, mutfakta da bana çok şey kazandırdı” dedi.