Hava Durumu

Yürüme engelli gencin azmi! Rusya'dan Bursa'ya bunun için geldi

Doğuştan yürüme engelli olan 18 yaşındaki Mukhamadfariz Negmatov, Türkçe öğrenmek için Rusya'dan 2 bin 500 kilometre yol kat edip Türkiye'ye geldi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2021 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2021 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yürüme engelli gencin azmi! Rusya'dan Bursa'ya bunun için geldi

Rusya'da Negmatov ailesinin en küçük çocuğu olan Mukhamadfariz, doğuştan yürüme engelli olarak dünyaya geldi. Geçirdiği birkaç operasyona rağmen yürüyemeyen Mukhamadfariz, bütün zorluklara rağmen hayata sımsıkı tutundu. İlkokul, ortaokul, lise eğitimden sonra üniversite için Türkiye'yi seçen Mukhamadfariz, Ankara Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandı. Üniversite eğitimine başlamadan Türkçe öğrenmek isteyen Mukhamadfariz, Moskova'dan 2 bin 500 kilometre yol kat ederek Bursa'ya geldi.

Türkiye'nin kültürüne hayran kaldığını belirten Mukhamadfariz, "Türkçe, güzel ve ilginç bir dil. Türkiye'de Ankara Üniversitesini kazandım. Alman dili ve edebiyatı bölümünü okuyacağım. Türk kültürünü çok beğendim. Yemeklerin hepsi hoşuma gidiyor. Ancak en beğendiğim köfte oldu" dedi.

Başarılı bir şekilde Ankara Üniversitesi TÖMER Bursa Şubesinde Türkçe okumayı ve yazmayı çözen Mukhamadfariz, Ankara'da okuyacağından dolayı heyecan duyduğunu dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.