Hava Durumu

Yarım asrı deviren Eti'nin satışı masada

Eti, Türkiye'nin 72 farklı ilinde 7 binden fazla çalışanı istihdam ediyor. Öğrenilen bilgiye göre, Eti'nin satışı için yabancı bir fon şirketi ile masaya oturulmuş.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2021 16:01
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yarım asrı deviren Eti'nin satışı masada

Para Dergisi'nin haberine göre, Eti, Türkiye'nin 72 farklı ilinde 7 binden fazla çalışanı istihdam ediyor. Eskişehir'deki üretim tesislerinin büyüklüğü 43 bin metrekare. Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşundan biri. 2019 rakamlarına göre firmanın 5.1 milyar TL cirosu bulunuyor. 2020 rakamları henüz açıklanmadı ama 6 milyar TL'nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor. 190 yurtiçi ve dışı distribütörü bulunuyor. Beş kıtada 40 ülkeye 150 milyon dolar civarında ihracat yapıyor.

Eti, Türkiye'nin en bilinen markalarından biri. Duyuma göre, Eti'de önemli gelişmeler var.

Öğrendiğimize göre Eti'nin satışı için yabancı bir fon şirketi ile masaya oturulmuş. Çoğunluk hissesi mi satılacak, yoksa ortaklık mı olacak, gelişmelerin henüz o detayına ulaşamadık.

Masada konuşulan rakamlar çok farklı. Gerçekleşir ise, Türkiye'nin bu güne kadar ki en büyük satışlarından biri olacak. O nedenle biz şimdilik bir rakam telaffuz etmek istemiyoruz. 

Not: Eti Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Firüzhan Kanatlı ve Eti Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Kanatlı Derbil, Türkiye'nin en çok gelir vergisi verenleri arasında yer alıyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.