Hava Durumu

Yangınlarla mücadelede son durum!

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, devam eden orman yangınlarıyla ilgili, "Şu an çok ciddi bir savaş veriliyor. Herkesi sabırlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2021 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2021 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yangınlarla mücadelede son durum!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris'te ortak açıklama yaptı.

"Hem havadan hem karadan yoğun bir mücadele veriliyor"

Bakan Pakdemirli'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

"Antalya, Muğla, Adana, Mersin ve Osmaniye'de afetten etkilenen vatandaşlarımızın tarımsal alanla ilgili ön hasar tespit çalışmalarını bitirdik."

"Hava sıcaklığında bugün Marmaris'te 45,5 dereceyle tüm zamanların sıcaklık rekoru kırıldı. Önceki rekor 7 Temmuz 1988'de 45.2 olarak ölçülmüştü. (28 Temmuz-3 Ağustos) 38 ilde bu tarihler arasında 163 yangın çıktı. 152 tanesi söndürüldü."

Bakan Pakdemirli, yurt dışından gelenlerle amfibik uçak sayısının 3'ten 6'ya, helikopterin 45'ten 57'ye çıktığını, 9 tanker uçağıyla toplam 72 hava aracına ulaşıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Yangınlarda 16 uçak, 9 İHA, 51 helikopter, 1 insansız hava helikopteri, 805 tanker, 155 iş makinesi, yaklaşık 5 bin 200 personel mücadele ediyor.

Müdahale edilmediğini sandığınız yerlerde hem havadan hem karadan yoğun bir mücadele veriliyor.16 uçak ve 51 helikopterle müdahale sürüyor. Toplamda 72 hava aracıyla alevlere müdahale ediyoruz."

"ŞU AN ÇOK CİDDİ BİR SAVAŞ VERİLİYOR"

"Küresel sıcaklıkla birlikte tüm dünyada yangın riski var. Şu an çok ciddi bir savaş veriliyor. Herkesi sabırlı ve sağduyulu olmaya davet ediyorum."

"5 ilimizde 18 ilçe, 78 köy ve 2 bin 219 çiftçimiz yangınlardan etkilenmiş durumda. Çalışmalar tamamlanır tamamlanmaz üreticilerimizin mağduriyeti giderilecek. Yangınları en kısa sürede söndüreceğiz. İnşallah ilk yağmurlarımızla birlikte fidanlarımızı dikiyoruz."

İçişleri Bakanı Süleyman soylu ise orman yangınlarıyla ilgili olarak, "Burada hiç kimse siyasi ve ideolojik bir ayrılık ortaya koymadan, kırmızı-beyaz Türkiye formasıyla, ay-yıldızla mücadelesini devam ettiriyor" dedi. 

Soylu, "(TOMA'ların yangınla mücadelede kullanılmadığı iddiası) Yangın yerleşim yerlerine inmeye başladığı andan itibaren TOMA devreye girdi" diye konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.