Hava Durumu

Yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu! 40 milyonluk servetini eğitime bağışladı

Bolu'da 2 gündür haber alınamayan 65 yaşındaki Ulvi Eker evinde ölü olarak bulundu. Yaşlı adamın, 40 milyonluk servetini eğitim vakfına bağışladığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2021 19:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2021 19:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu! 40 milyonluk servetini eğitime bağışladı

Bolu'da yaşanan olayda yalnız yaşayan Ulvi Eker'den (65) iki gündür haber alamayan yakınları, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine Eker'in yaşadığı eve itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 

Çilingir yardımıyla girilen evde Eker'in yerde hareketsiz yattığı görüldü. Sağlık ekiplerinin kontrolünde Ulvi Eker'in kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirlendi. Ulvi Eker'in cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi.

TÜM SERVETİNİ ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLADI

Yalnız yaşayan ve çocukları olmayan Ulvi Eker'in ölmeden 4 ay önce yaklaşık 40 milyon liralık servetini Türk Eğitim Vakfı'na bağışladığı ortaya çıktı.,

Ulvi Eker'in cenazesini kaldırmasını istediği Türk Eğitim Vakfı'nın Şubeler Genel Koordinatörü Ömer Turna şunları söyledi: 

"Ulvi bey yaklaşık 5 ay önce bizleri Bolu'ya davet ederek tüm mal varlığını vakfa bırakmak istediğini söyledi. Bu parayla Ulvi bey adına başarılı ancak ekonomik desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs vereceğiz. 40 milyon civarında bir mal varlığı olduğu söyleniyor. Böyle bir mal varlığı çıktığı takdirde biz yılda 500 öğrenciyi okutacak kadar büyük bir meblağ oluşturuyor. Bu da Türkiye'de sayılı bir bağış oldu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.