Hava Durumu

WhatsApp'tan yeni gizlilik sözleşmesi açıklaması!

WhatsApp, daha önce 15 Mayıs'a kadar sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların hesabının silineceğini açıklamıştı. WhatsApp bu uygulamadan vazgeçti.

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2021 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2021 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
WhatsApp'tan yeni gizlilik sözleşmesi açıklaması!

WhatsApp, yeni gizlilik sözleşmesi konusunda geri adım attı. Daha önce 15 Mayıs'a kadar sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların hesabının silineceğini açıklayan WhatsApp bu uygulamadan vazgeçti.

Sosyal medya şirketi Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma platformu WhatsApp, kullanıcıların yoğun tepkisini alan son güncellemesine ilişkin Twitter üzerinden paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımda, "Hayır, kişisel mesajlarınızı göremiyoruz. Hayır, hesabınızı silmeyeceğiz. Evet, istediğiniz zaman kabul edebilirsiniz" ifadeleri kullanıldı.

Gizlilik politikası ve hizmet şartlarında değişikliğe gideceğini açıklamasının ardından büyüyen tepki nedeniyle WhatsApp, 8 Şubat'ta yürürlüğe sokmayı planlandığı uygulamayı, 15 Mayıs'a ertelemek ve kullanıcılara yaptıkları değişiklikleri açıklamak için bir hasar sınırlama kampanyası yürütmek zorunda kalmıştı.

WhatsApp, Türkiye'de de çok sayıda kullanıcısını, başta BiP olmak üzere diğer mesajlaşma uygulamalarına kaptırmıştı.

7 MADDEDE BUNDAN SONRA NELER OLACAK?

Peki bugünden sonra ne olacak? WhatsApp'ın yeni sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıları neler bekliyor? Aylık aktif 2 milyar kullanıcısı olan WhatsApp'tan konuyla ilgili yapılan son duyurulara göre süreç şöyle işleyecek:

1- Öncelikle bu güncelleme nedeniyle 15 Mayıs'ta hiç kimsenin hesabı silinmeyecek veya WhatsApp'ın işlevselliğini hemen kaybetmeyecek.

2- Bu kullanıcılar, sözleşmeyi kabul etmeleri gerektiğini belirten bir bildirim alacaklar ve birkaç haftalık sürenin ardından bu bildirim kalıcı hale gelecek.

3- Hatırlatma bildirimi kalıcı hale geldiği zaman, kullanıcılar güncellemeyi kabul edene kadar WhatsApp'ta sınırlı bir işlevsellikle karşılaşacak. Bu, süreç kademeli olarak uygulanacağı için tüm kullanıcılar için aynı anda olmayacak.

4- Hatırlatma bildirimi artık kalıcı hale gelen kullanıcılar, WhatsApp'taki sohbet listelerine erişemeyecek. Ancak yine de kendilerine gelen sesli veya görüntülü aramaları cevaplayabilecek.

5- Eğer kullanıcının etkinleştirilmiş bildirimleri varsa, bir mesajı okumak veya yanıtlamak ya da cevapsız bir sesli veya görüntülü aramayı geri aramak için bunlara dokunabiliecek.

6- WhatsApp'ın "sınırlı işlevsellik" olarak adlandırdığı bu birkaç haftalık sürecin ardından, artık sesli/görüntülü aramaları veya bildirimleri de alamayacak ve WhatsApp, kullanıcının telefonuna mesaj ve arama göndermeyi durduracak.

7- Kullanıcılar sohbet geçmişlerini Android veya iPhone'a aktarabilecek ve hesabının bir raporunu indirebilecek. Sonuç olarak güncellemeyi kabul etmezseniz, WhatsApp hesabınız silinmeyecek ancak uygulama artık kullanılamaz hale geleceği için, silinmemiş olmasının da bir anlamı kalmayacak. Bununla birlikte 120 gün boyunca hiçbir etkinlik göstermeyen WhatsApp hesaplarının genellikle silindiğini de belirtelim. (Habertürk.com)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.