Hava Durumu

Uzun Kovid-19 hastalığı: İşte çocuklardaki istatistik

İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yeni bir çalışma yapıldı. Çalışmada, korona virüs bulaşmış her on çocuktan birinin 'uzun Kovid'den muzdarip olabileceğini gösteriyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2021 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2021 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Uzun Kovid-19 hastalığı: İşte çocuklardaki istatistik

Mayıs ve Haziran 2021 arasında gerçekleştirilen İsrail Sağlık Bakanlığı çalışması, ebeveynlerin yüzde 11,2'sinin korona virüsten iyileşen çocuklarının semptomlar yaşamaya devam ettiğini söylediğini ortaya koydu.

12 İLE 18 YAŞ ARASINDA UZUN KOVİD GÖRÜLME SIKLIĞI DAHA FAZLA

Ancak, 12 ile 18 yaş arası çocukların uzun vadeli semptomlar yaşama olasılığının daha yüksek olduğu görüldü. Bu yaş grubunun yüzde 4,6'sının şikayetleri altı ay sonra hala devam etti.

Ayrıca, çocuklardaki semptomatik Kovid-19 vakalarında, asemptomatik olanlara göre uzun Kovid'in gelişme olasılığının daha yüksek olduğu keşfedildi. Semptomları olan 12 ile 18 arasındaki çocukların toplam yüzde 5,6'sında, asemptomatiklerin ise yüzde 3,5'inde uzun Covid görüldü.

KORONA VİRÜSÜN YALNIZCA YETİŞKİNLER ÜZERİNDE UZUN VADELİ ETKİSİ YOK

İsrailli yetkililer, "Sonuç olarak, dünya çapındaki kümülatif bulgulara dayanarak, korona virüsün yalnızca yetişkin nüfus üzerinde değil, aynı zamanda çocuklar üzerinde de uzun vadeli etkileri olduğu açıktır. Bildirilen uzun vadeli hastalık oranı, İsrail'de uzun vadeli semptomları olan binlerce çocuk olduğu anlamına geliyor" açıklamasını yaptı.

Diğer taraftan, daha önce ABD Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezleri (CDC) Direktörü Dr. Rochelle Walensky, çoklarda uzun Kovid görülme sıklığının yalnızca yüzde iki ile yüzde üç arasında olduğunu öne sürmüştü.

Bununla birlikte, uzun Kovid'e tam olarak neyin sebep olduğu veya nasıl tedavi edileceği hala belirsizliğini koruyor. Bazı uzmanlar,hastalığın  bir kişinin bağışıklık sisteminin korona virüs gittikten sonra bile savaşmaya devam etmesinden kaynaklandığına inanıyor.

UZUN KOVİD NEDİR?

Dünyanın dört bir yanından artan kanıtlar, Kovid-19'a yakalanan ve enfeksiyonundan kurtulan insanların yorgunluk, kalp çarpıntısı, felç, beyin sisi ve nefes darlığı gibi bir dizi devam eden semptom yaşayabileceğini gösteriyor. Semptomların sekiz hafta ya da daha uzun sürmesiyle, "uzun süreli Kovid-19" durumu ortaya çıkıyor.

Bilim insanları tarafından daha önce yapılan bir çalışmada, Kovid-19 yakalanan her yedi kişiden birinin en az dört hafta, her 20 kişiden birinin en az sekiz hafta, her 45 kişiden birinin ise  en az 12 hafta boyunca uzun süreli Kovid-19 ile mücadele ettiği ortaya koydu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.