Hava Durumu

Ünlü komedyen paylaştı: Maalesef deniz salyası buraya kadar geldi

Ünlü komedyen Ata Demirer, Marmara Denizi'nde etkili olan deniz salyasını Ege'de fotoğrafladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2021 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2021 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Ünlü komedyen paylaştı: Maalesef deniz salyası buraya kadar geldi

Komedyen Ata Demirer, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan ve 'deniz salyası' adı verilen müsilaj kabusunun Kuzey Ege'ye kadar uzandığını gözler önüne serdi. Dalış sırasında çekilen fotoğraflarını sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaşan Demirer, "Burası Kuzey Ege... Maalesef salya buraya kadar geldi! Çok yazık, çok..." ifadelerini kullandı.

MÜSİLAJ NEDİR?

Deniz sularında bulunan ve faydalı organizma olan alglerin aşırı derecede çoğalmasıyla oluşan müsilaj, özellikle havaların ısınmasıyla çoğalmak için uygun ortam bularak artış göstermektedir.

Çoğalma sonrası koloni oluşturan algler, müsilaja neden olup deniz yüzeyine vurmaktadırlar. Yüzeye vuranların büyük kısmının ölmesi sonucu çevreye toksik madde ile kötü koku yaymaktadır.

'DENİZE ÇÖP ATMAYIN' ÇAĞRISINDA BULUNMUŞTU

Habertürk'te yer alan habere göre, Bir süredir Çanakkale'de yaşayan ve deniz tutkusuyla bilinen komedyen Ata Demirer, yaklaşık 8 ay önce duyarlı bir paylaşımda bulunmuştu. Denizden çöp toplayan Demirer, yayınladığı gönderi ile takipçilerine seslenmişti.

48 yaşındaki Ata Demirer, yaptığı paylaşımda, "Arkadaşlar denize çöp atmayın. Bak, çöp... Taş da atmayın. Çocuklarınıza denize taş atmayı öğretmeyin. Denize olta atsınlar, paletlerini atsınlar, yüzsünler, yelken yapsınlar, balık avlasınlar. Ne bileyim balık beslesinler. Taş atmasınlar, çöp de atmasınlar. Bir saattir topluyoruz, hala bitmedi" ifadelerini kullanmıştı. Demirer'in "Denize çöp atmayın" çağrısına takipçilerinden beğeni yağmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.