Hava Durumu

Türkiye'den ABD'nin kararına çok sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de ABD'li bir şirketin Suriye Demokratik Güçleri'yle petrol anlaşması yapmasına ilişkin "Kabul edilemez" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2020 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2020 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türkiye'den ABD'nin kararına çok sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, PKK/YPG terör örgütü güdümündeki "Suriye Demokratik Güçleri"nin (SDG) Suriye'nin kuzeydoğusundaki topraklarda petrol çıkarma, işleme ve ticaretini yapmak üzere ABD'de yerleşik "Delta Crescent Energy LLC" adlı şirketle bir sözleşme imzaladığı hatırlatıldı. 

Suriye'deki petrolün Suriye halkına ait olduğu vurgulanan açıklamada, "PKK/YPG terör örgütü, bu adımla Suriye halkının doğal kaynaklarına el koyarak bölücü gündemini ilerletme emelini açıkça gözler önüne sermiştir. Suriye'nin doğal kaynakları Suriye halkına aittir" denildi.

Bu anlaşmanın hiçbir şekilde meşru karşılanamayacağının altı çizilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "ABD'nin uluslararası hukuku hiçe sayan, Suriye'nin toprak bütünlüğüne, birliğine ve egemenliğine kasteden ve terörizmin finansmanı kapsamına giren bu adıma destek vermesini esefle karşılıyoruz. Hiçbir meşru saikle gerekçelendirilemeyecek olan bu tasarruf asla kabul edilemez."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.