Hava Durumu

Türk Yıldızları Osmanlının ilk başşehrinde uçtu

 Koyunhisar zaferinin 719. yıldönümü, Türk Yıldızları'nın Osmanlı'nın ilk başşehri Yenişehir semalarında gerçekleştirdiği gösteriler ve mevlid-i şerif ile anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2021 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2021 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Türk Yıldızları Osmanlının ilk başşehrinde uçtu

Türk Yıldızları'nın Bursa'nın Yenişehir ilçesinde gerçekleştirilen uçuşlar renkli görüntülere sahip oldu. Gösteriye destek veren Millî Savunma Bakanlığı ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Türk Yıldızlarının yaklaşık 20 dakika ilçe etrafında yaptığı muhteşem gösteriler mest etti. Türk Yıldızlarının gerçekleştirdiği gösterileri takip eden vatandaşlar belediyeye teşekkür etti.

Koyunhisar köyünde okunan mevlid-i şerif sonrası konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, "Yenişehir ovasındaki Bafeus/Koyunhisar muharebesi, 18 Temmuz ve 27 Temmuz 1302 tarihleri arasında Osmanlı Devleti ile Bizans İmparatorluğunun yaptığı ilk savaş olarak tarih kayıtlarına geçmiştir. Koyunhisar zaferi, Osman Gazi ve yiğitlerine ve onların evlatlarına Bursa'nın, Edirne'nin, İstanbul'un kapısını açmıştır. Bu büyük zaferin coşkusunu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere büyük destek veren başta Millî Savunma Bakanlığımız ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na, Türk Yıldızları ekibine ve ilçe halkımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.