Hava Durumu

TKG Otomotiv Grubu'na yeni bağımsız yönetim kurulu üyesi

Otomotiv tedarik sanayii ve metal şekillendirme sektörünün öncü firmalarından TKG Otomotiv Grubu'nun bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Akın Aydemir atandı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2021 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2021 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
TKG Otomotiv Grubu'na yeni bağımsız yönetim kurulu üyesi

Otomotiv tedarik sanayisinin öncü firmalarından TKG Otomotiv Grubu'nda bağımsız yönetim kurulu üyeliğine Akın Aydemir atandı. Aydemir, 1 Ekim 2021 itibarıyla görevine başladı.

1977 yılında kurulan TKG Otomotiv Grubu'nun kendini sürekli geliştirerek sürdürülebilir büyümeye odaklandığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Demirdüzen, "Yöneticilik anlamında global düzeyde tecrübeye sahip olan Akın Aydemir, grup şirketlerinin büyümesine, stratejik yatırımların gerçekleştirilmesine ve küresel rekabette öne geçilmesine önemli katkılarda bulunacaktır" dedi.

Akın Aydemir uzun yıllardır farklı ülkelerde, farklı şirketlerde ve çalışma kültürlerinde kazandığı deneyimlerini otomotiv gibi Türkiye'nin can damarı olan birsektöre aktarmaktan heyecan duyduğunu belirtti.Aydemir, yerli üretim gücüyle dünya devlerine üretim yapan TKG Otomotiv Grubu'nun mevcut başarısını bir üst boyuta taşımak istediklerinin altını çizdi.

3 KITA VE 11 ÜLKEDE İŞLETME YÖNETİCİLİĞİ DENEYİMİ

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Makine Mühendisliği Bölümü mezunu olan Akın Aydemir, eğitimine dünyanın en iyi küresel liderlik ve yönetim okullarından Arizona State University Thunderbird School of Global Management'ta devam etti.

33 yıllık kariyeri boyunca; endüstriyel işletme, yalın üretim ve yönetim tekniklerinde uzmanlık yapan Aydemir, mühendislik kariyerine Japonya'daki Toyota Genel Merkezi'nde eğitim alarak başladı. O zamandan bu yana 3 kıtada,11 farklı ülkede görev alan Aydemir; Toyota, TOFAŞ, Fiat Chrysler, Alcoa ve Honda gibi otomotiv devlerinde yöneticilik görevleri üstlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.