Hava Durumu

Tiyatro sahnelerinden: Ada hayatına

Bursa'da şehrin stresinden kaçmak isteyen vatandaşlar güney sahillerimizde otellerin yüksek fiyatlarından ve kente uzaklığından dolayı yakın tatil beldelerini tercih ediyor. Bu tercihler arasında Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Adası en çok öne çıkanı. Bursa'dan 3 saatlik bir yolculukla ulaşım sağlanan adada, denizin ve güneşin tadına varılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2020 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2020 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Tiyatro sahnelerinden: Ada hayatına

Ali KAMUR

Cunda Adasında birçok butik otel misafirlerini bekliyor. Ancak içlerinden birinin bambaşka bir hikayesi var. Bazı sinema filmlerine de konu olan büyükşehirden sıkılıp köy hayatı yaşamak için şehirden kaçan ve yaşadığı yerde bambaşka bir dünya kuran kişileri anlatır gibi. Büyük şehrin gürültüsü ve stresinden sıkılan Nesos Otel işletme sahibi Hasan Erdem'den Cunda hikayesini dinledik.

BİR HAFTADA TİYATROCULUKTAN OTELCİLİĞE GEÇTİM

İstanbul'dan sıkılarak farklı bir arayışa geçen Hasan Erdem, "İki yıl önce yakın arkadaşım İstanbul'dan kaçmak için Cunda adasında kendine bir ev aldı ve buraya yerleşti. Benimde şehirden kaçma isteğimin olduğunu bildiğinden adada bana uygun bazı yerler bakmaya başlamış ve Nesos Otel'in satılık olduğunu görünce beni aradı. Çok büyük birikimim olmadığı için hemen kardeşimi aradım ve birlikte kararımızı verdik. 1 hafta gibi kısa bir sürede oteli satın alarak biz de adaya yerleştik." ifadeleriyle anlattı.

TİYATRO VAZGEÇİLMEZİM, ADA YAŞAM SEVİNCİM

Geçmişte birçok farklı işle uğraşan ve son olarak tiyatroculuk yapan Erdem, "Geçmişte otelciliğe dair hiçbir deneyimim, bilgim yoktu. Dediğim gibi çok kısa bir sürede, anlık bir kararla burayı aldık. İstanbul'da 10 yıl kadar turist rehberliği yaptım. Rehberliğin yanı sıra yıllarca tiyatroculuk ve oyunculuk yaptım. Hala İstanbul'a gider gelirim. Bazı dizi ve film projeleri için teklifler geliyor. Görüşmeleri gerek İstanbul'a giderek, gerekse Cunda'da yapıyorum. Tiyatroculuk artık içimize işlediği için bırakıp gidemiyoruz. Ancak ada hayatından da vazgeçemiyorum. Yaşam sevincim oldu burası. İki yılı aşkın bir süredir hem adada otelciliği hem de tiyatroculuğu birlikte yürütüyorum." diye konuştu.

NESOS OTEL BİR CUNDA MASALI

Cunda'nın başlı başına bir masal şehri olabileceğini söyleyen Erdem, "13 Odalı otelimizde değerli misafirlerimizi ağırlarken, Cunda hakkında bilgiler vererek güzel bir tatil geçirmenizi sağlayarak, anılarınızda tatlı bir tebessüm bırakmaya çalışıyoruz. 'Güneşin en güzel doğuşu ve batışı manzaralarını Ege'nin kalbi Cunda'da seyredebilirsiniz. Aşıklar Tepesi'nde güneşi karşılarken, Şeytan Sofrası'ndan güneşi yarına uğurlayabilirsiniz. En lezzetli ve bol malzemeli Ayvalık Tostu nerede yenir? Mis gibi sakızlı dondurma eşliğinde Ada Lokması nerede bulunur tarif etmesi bizden yemesi sizden' diyerek dostlarımıza eşlik ediyoruz. Bunun birlikte Cunda'da denize girmenin bile çeşit çeşit etkinlikleri var. Yat turları ile bakir adaların akvaryum koylarında yüzmek, su sporları ve eğlenceli etkinliklerle dolu plajlarda güneşlenip, bir kitap alıp kafanızı boşaltabilirsiniz." diye aktardı.

YERLİ TURİSTLER YABANCILARDAN DAHA ÇOK TERCİH EDİYOR

Adaya gelen yerli turist sayısının yabancı turistlere göre çok daha fazla olduğunu söyleyen Hasan Erdem, "Cunda Adası birçok şehre yakınlığı ve ulaşımın kolay olması sebebiyle yerli turistler tarafından çokça tercih ediliyor. Ancak son dönemde ünlülerde adaya akın etmeye başladı. Hülya Avşar'ın adada evi var. Her yaz gelir ve hemen hemen tüm sezonu Cunda'da geçirir. Hatta geçtiğimiz günlerde Hülya Avşar'ı ziyaret etmek için Acun Ilıcalı'da deniz yoluyla adaya geldi. Ben iki yıldır otel işletmeciliği yapıyorum. Geçirdiğim iki yılda birçok şehirden misafirim oldu ama en yoğun müşteri Bursa'dan geldi. Bursa'nın Cunda'ya olan yakınlığı ve hafta sonu için farklı bir alternatif olması sebebiyle Bursalılar çokça tercih ediyor." diye Bursalıların Cunda'ya kaçtığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.