Hava Durumu

'Temiz' kalpli InterTurkey

InterTurkey grubu üyeleri, Mudanya sahillerinde gerçekleştirdiği kıyı temizliği faaliyetiyle herkesin takdirini topladı. Grup üyeleri ayrıca sokak hayvanlarına da beslenme yardımında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2019 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2019 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Temiz' kalpli InterTurkey

Süleyman TURUNÇ

Bursa'nın sahil şeridi, özellikle hafta sonları vatandaşların akınına uğrarken, geride kalan çöp yığınları ise hem sağlık hem de çevre açısından olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bu sorun karşısında son dönemlerde, kıyı temizliğine gönüllü olarak girişen gençlerin sayısı da hızla artıyor. Son olarak InterTurkey grubu, kıyı temizliği gerçekleştirmek için kolları sıvadı. Gezi, yardım ve sosyal aktivite grubu olarak bilinen InterTurkey grubu, Mudanya sahillerinde önemli bir çevre eylemi gerçekleştirdi. İlçeye bağlı Eşkel ve Ketendere bölgelerindeki sahilleri temizleyen grup üyeleri, ayrıca bölgedeki sokak hayvanlarına da mama verdi.

FARKINDALIK OLUŞTURDULAR

Grup üyeleri İpek Özcan (ArtTurkey admini ve Bursa İl Temsilcisi), Oğuzhan Bayraktar (Bursa İl Temsilcisi ve KariyerTurkey Yöneticisi), Özgür Karaduman (Bursa İl Yardım Temsilcisi), Tuğçe Kızıler ve Anıl Kaya (PatiTurkey Yöneticisi), Ezgi Borucu (Bursa İl Pati Temsilcisi), Gözde Ökten (KariyerTurkey Yöneticisi) ve Duygu kaya (Cümbür cemaat Turkey yöneticisi) ellerinde poşetlerle sahilde biriken çöpleri tek tek topladı. Çevredeki vatandaşların şaşkın bakışları arasında kıyı temizliğine girişen grup üyeleri, sahilden çok miktarda atık toplayarak, vatandaşların piknik yaptığı, ailesiyle birlikte vakit geçirdiği alanları temiz bir görünüme kavuşturdu. Yaptıkları temizlik faaliyetini sosyal medya hesaplarında da paylaşan grup üyeleri, temizlenen bölgenin yeni ve eski görünümünü karşılaştırarak, çevre temizliğine yönelik farkındalık oluşturmayı amaçladı.

'BİZİM İÇİN BİR GÖREV'

Grup tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Mudanya'da #InterTurkey ailesi olarak eş zamanlı gerçekleştirdiğimiz Kıyı Temizliği ve PatiTurkey Besleme etkinliği kapsamında Eşkel ve Ketendere sahillerinde temizlik yaptık ve bölgelerdeki sahipsiz canlara 20 kg tavuk, 90 kg'a yakın kuru mama götürdük. Yaşam alanlarımızı temiz tutmak, bizimle yeryüzünü paylaşan patili dostlarımıza el uzatmak bizim için bir görevdir. Bu görevi gerçekleştirmek için bu özel günde bizimle olan, katılım sağlayan herkese çok teşekkür ederiz. Biz istiyoruz ki güzellikler paylaşarak çoğalsın, yaşam alanlarımız hep olması gerektiği gibi kalsın, canlar bir gün değil her gün hatırlansın. #birkapsubirkapmama."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.