Hava Durumu

'Süleyman Çakır' efsanesi geri mi dönüyor? Oktay Kaynarca'dan açıklama

Son olarak 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde 'Hızır Çakırbeyli'yi canlandıran Oktay Kaynarca, yeniden 'Süleyman Çakır' rolünde oynayacağı iddialarına ilişkin konuştu. Kaynarca, "Öyle bir mevzu yok. Zaten Süleyman Çakır karakterinin geriye dönmesiyle ilgili yasal bir çerçeveye sahip değiliz. Hakları bizim değil, yapacak olan arkadaşlar, o hakkın sahibi olan arkadaşlar yaparlar mı bilmiyorum. Biz başka projelerle uğraşıyoruz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2021 21:18
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2021 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
'Süleyman Çakır' efsanesi geri mi dönüyor? Oktay Kaynarca'dan açıklama

Yıllar önce yayınlanan 'Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı 'Süleyman Çakır' karakteriyle gönüllerde taht kuran Oktay Kaynarca, 10'uncusu düzenlenecek Uluslararası Malatya Film Festivali'nin basın toplantısında objektiflere yansıdı. Son olarak 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde 'Hızır Çakırbeyli'yi canlandıran ünlü oyuncu, yeniden 'Süleyman Çakır' rolünde oynayacağı iddialarına ilişkin konuştu.

Son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinde boy gösteren Oktay Kaynarca, önceki gün 10'uncusu düzenlenecek Uluslararası Malatya Film Festivali'nin basın toplantısında objektiflere yansıdı.

Muhabirlerle sohbet eden Kaynarca, hem yeni projeler hem de yıllar önce hayat verdiği 'Süleyman Çakır' karakterini bir kez daha oynayacağı iddialarına yanıt verdi.

PROJE OKUYOR 

Kaynarca, yayınlandığı kanalla yapım şirketi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle son bölümü yayınlanmayıp ekrana veda eden 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinden sonra her gün proje okuduğunu ancak netleşen bir projesi olmadığını anlattı ve şu sözleri söyledi:

"EN İYİSİNİ YAPMA ÇABASINDAYIZ' 

"Sinema filmi olur, belki tiyatro olur, her gün çok şey okuyorum, çok toplantı ve görüşme yapıyorum ve mümkün olduğunca en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Doğal olarak hayat durmuyor, proje değerlendiriyoruz, proje üretmeye çalışıyoruz, bizim işimiz odur, biz proje üretmeye konuşlanmış insanlarız. Masa üzerinde belki yirmi tane iş vardır onları sıraya koyarız, bu süreçte öyle bir süreç. En iyisini, en değerlisini, en güzelini yaptığımızdan daha iyisini yapma çabasındayız"

VEDA ETMİŞTİ 

200'üncü bölümüyle ekranlara dönmesi beklenen 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz', ani bir kararla yayından kaldırılınca dizinin 'Hızır Çakırbeyli'si Oktay Kaynarca ise sosyal medya hesabından hayranlarına teşekkür ederek EDHO'nun bittiğini açıklamıştı.

"ÖYLE BİR MEVZU YOK"

Ardından son dönemde yeniden 'Süleyman Çakır'ı canlandıracağına dair iddialara da yanıt veren yakışıklı oyuncu, karakterin yasal haklarının sahibi olmadığını dile getirdi.

Kaynarca, "Öyle bir mevzu yok. Zaten Süleyman Çakır karakterinin geriye dönmesiyle ilgili yasal bir çerçeveye sahip değiliz. Hakları bizim değil, yapacak olan arkadaşlar, o hakkın sahibi olan arkadaşlar yaparlar mı bilmiyorum. Biz başka projelerle uğraşıyoruz" dedi.

HER ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE GÜNDEM OLUYOR 

'Kurtlar Vadisi'nin efsane karakteri 'Süleyman Çakır', her sene ölüm yıl dönümünde sosyal medyada gündem oluyor. Oktay Kaynarca'nın canlandırdığı Çakır karakteri, 17 yıl önce senaryo gereği hayatını kaybetmişti. Çakır'ın ölümünden sonra gıyabında cenaze namazı kılınmış, gazetelere vefat ilanı verilmiş ve de mevlit okutulmuştu.

'EKRANDAKİ ŞİDDET, NE KADAR KÖTÜ OLDUĞUNU ANLATMAK İÇİN VAR' 

Oktay Kaynarca, ayrıca son dönemde ekrandaki şiddet içiren yapımların toplumu olumsuz etkilediği eleştiriyle ilgili soru üzerine, yapımcıların "Haydi şiddet yapalım" diye yola çıkmadığını ve şiddetin ne kadar kötü olduğunu göstermek için bazı sahnelerde şiddetin gösterildiğini savundu.

Ünlü oyuncu, "Hiçbir sinemacı, televizyoncu, yapımcı, oyuncu 'Haydi şiddet yapalım, insanların dikkatini çekelim' diye iş yapmaz. Yaptıkları, o insanların şiddet diye adlandırdığı şey; aslında şiddetin boyutlarının insan hayatında neyi değiştirdiğini de anlatabilir. O zaman kısıtlamak zorunda kalırsınız oyuncuları, çekenleri, senaristleri. Şiddeti bazen göstermek zorunda kalabiliriz, şiddetin ne kadar kötü bir şey olduğunu anlatmak adına" diye konuştu.

Kaynarca, sözlerini; "Hep söylerim değerli bir şey; bunu çerçeveleyip bir yere koymak lazım. Sanat veya tiyatro, televizyonda yaptığımız işlerin toplamı özgür alanların içinde yapılmak zorundadır. Aksi takdirde kaygılarla yola çıkılmış sanat biçimi bence değersizdir, altı çizilemez. Mesela sanat iyiyi, güzeli, faziletli olması gerekeni de anlatmak zorunda değildir, sanat her şey tersinden öyle bir anlatır ki siz seyrettiğiniz şeyden dışarıya çıktığınızda kafanızdaki belirmiş olur" şeklinde noktaladı.

"SANAT YA DA GİŞE FİLMİ AYRIMI YAPMAK DOĞRU DEĞİL" 

Oyuncu, ayrıca sinemada gişe ya da sanat filmi diye bir ayrım yapmayı doğru bulmadığını da sözlerine ekleyip; "İkisinin de değeri çok, ikisi de değerli. Sanat filminin keşke gişe filmine dönüştüğü olması duygusu daha değerli. Hem sanat hem gişe filmi olsa ne kadar güzel olur. Ayrı ayrı adlandırmak doğru gibi gelmiyor" ifadesini kullandı.

(Kaynak:Milliyet)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.