Hava Durumu

Şırnak'ta 'Tunç Çağı' izi

Şırnak'ta üzerine insan ve hayvan figürleri kazınmış kaya parçaları bulundu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar figürlerin Tunç Çağı'na ait olduğunu değerlendiriyor. Kaya parçaları, tarihi İpek Yolu'na çok yakın bir noktada bulunuyor. Kaya üzerine insan betimlemeleri kazındı. Deve ve at figürleri dikkat çekti.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2021 18:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2021 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Şırnak'ta 'Tunç Çağı' izi

Şırnak'ta kayaların üzerinde rastlanan insan ve hayvan figürleri arkeologları heyecanlandırdı. Arkeolog Erdem Erip, "Burada Tunç Çağı'na tarihleyebileceğimiz o tarih sınırını çizebileceğimiz kaya resimlerine rastladık. Bu kaya resimleri daha çok Arap Yarımadası, Kuzey Afrika ve İran'ın ovalık bölümlerinde çok sık rastladığımız bir durum, bunu da deve figüründen dolayı söylüyoruz; çünkü devenin evcilleştirilmesi Tunç Çağı'na rastlıyor" dedi.

BÖLGENİN KORUMA ALTINA ALINMASI PLANLANIYOR

Kaya üzerine kazınmış figürlere bölgede ilk kez rastlanıldı, arkeologlar bölgenin 1. derece sit alanı ilan edilmesi için çalışmalara başladı. Kaya parçaları üzerinde rastlanan figürler kayıt altına alındı. Tarihi ipek yoluna çok yakın bir noktada yer alan bölgenin koruma altına alınması planlanıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.