Hava Durumu

Salgının ateşi Bursa'ya da düştü

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, Bursa'da da pek çok kesimden acı kayıplara neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2021 07:30
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2021 07:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Salgının ateşi Bursa'ya da düştü

Onur KIZILKAYA

Yaklaşık bir yıl önce Çin'in Wuhan kentinde başlayıp, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını, Bursa'da da can kayıplarına neden oldu. Salgın sürecinde Bursa'nın tanınmış isimleri de aramızdan ayrıldı. Korona virüs nedeniyle spor ve iş dünyasından aramızdan ayrılan bazı Bursalı isimleri sizler için derledik...

İŞ DÜNYASINI SARSAN ÖLÜMLER

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Bursa Şubesi eski başkanlarından Cemil Tekin, Güray Fantazi İplik Yönetim Kurulu Başkanı Güray Çağlıyan, Cantoy Tekstil'in kurucusu Eyüp Otman ve Furpa Marketler Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Alpaslan'ın babası Zamanhan Alpaslan korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

KORONA VİRÜS SPOR DÜNYASINI DA VURDU

Tarihi Edirne Sarayiçi'nde gerçekleştirilen Kırkpınar Güreşleri'nin efsane ismi İznikli Kırkpınar Baş Cazgırı Pele Mehmet'in kaybı ile başlayan güreş dünyasındaki kayıplarımıza Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Reşit Karabacak ve Hamit Kaplan da eklendi. Eski Bursasporlu futbolcu 'Küçük İsmail' lakaplı Tirilyeli İsmail Emil ve Altınsabanspor Kulübü'nün başarılı çalıştırıcısı Hüsnü Topçu da spor camiasında korona virüs nedeniyle yaşama veda edenler arasında.

BİZLERİ KORURKEN KENDİLERİNİ FEDA ETTİLER

Korona virüse karşı cansiperane bir mücadele veren sağlık çalışanlarımız da maalesef salgında en çok etkilenen meslek gruplarından biri oldu. Yılın hekimi seçilen Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Radyoloji Uzmanı Doktor Yavuz Durmuş, Erol Bahçe, Cumhur Toker, Murat Dilek ve Ömer Akalın'ın da aralarında olduğu ülke genelindeki  150'ye yakın sağlıkçımız Kovid 19 salgını nedeniyle aramızdan ayrıldı.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.