Salgın sonrası talep arttı! Siparişlere yetişemiyorlar
Salgın sonrası talep arttı! Siparişlere yetişemiyorlar
Anadolu mutfağının vazgeçilmezi, geleneksel yöntemlerle elde edilen kışlık ürünlere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde talep arttı.
Haber Giriş Tarihi: 06.10.2020 17:51
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Diyarbakır'da Olgunlaşma Enstitüsü yiyecek içecek hizmetleri atölyesinde, sebze ve meyve kurutması, konserve, salça, turşu, reçel gibi ürünler, geleneksel yöntemlerle hazırlanarak satışa sunuluyor.
Enstitü Müdürü Ayşe Adıgüzel, AA muhabirine, bu yılki temalarını kış hazırlıkları olarak belirlediklerini ve yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.
Özellikle dünyanın boğuştuğu yeni tip koronavirüs salgını sürecinde sağlığın ve doğal beslenmenin önemini herkesin anladığını ifade eden Adıgüzel, "Biz de farkındalık oluşturmak amacıyla atölyemizde geleneksel yöntemleri hayata geçirdik. Annelerimizin, ninelerimizin yaptığı reçel, kurutmalık ve turşuları geleneksel yöntemlerle hazırlıyoruz." dedi.
Adıgüzel, ürünleri internet siteleri ve sosyal paylaşım ağları üzerinden satışa sundukları söyledi.
Yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Gülden Bulut Durak da kış hazırlıklarının Anadolu'nun ayırt edici özelliklerinden olduğunu belirtti.
Durak, şöyle devam etti:
"Pandemi sürecinde görüldü ki bağışıklık sistemini korumak çok önemli. Bunun da temel kaynağı sağlıklı beslenme. Kış boyunca daha sağlıklı ve organik gıdalar tüketmek için üretim yapıyoruz. Domates ve biber salçası, sebze ve meyve kurutması, konserve, turşu, salamura ve kavurma, yaptığımız ürünler arasında yer alıyor."
Usta öğretici Meral Akkaya, çocuk yaşta annesi ve ninesinden gördüğü yöntemlerle organik ürünleri işlediklerini anlatarak, "Bu yıl siparişlere yetişemiyoruz. Doğal ürünlere çok büyük bir talep var." dedi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Salgın sonrası talep arttı! Siparişlere yetişemiyorlar
Anadolu mutfağının vazgeçilmezi, geleneksel yöntemlerle elde edilen kışlık ürünlere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde talep arttı.
Diyarbakır'da Olgunlaşma Enstitüsü yiyecek içecek hizmetleri atölyesinde, sebze ve meyve kurutması, konserve, salça, turşu, reçel gibi ürünler, geleneksel yöntemlerle hazırlanarak satışa sunuluyor.
Enstitü Müdürü Ayşe Adıgüzel, AA muhabirine, bu yılki temalarını kış hazırlıkları olarak belirlediklerini ve yoğun şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.
Özellikle dünyanın boğuştuğu yeni tip koronavirüs salgını sürecinde sağlığın ve doğal beslenmenin önemini herkesin anladığını ifade eden Adıgüzel, "Biz de farkındalık oluşturmak amacıyla atölyemizde geleneksel yöntemleri hayata geçirdik. Annelerimizin, ninelerimizin yaptığı reçel, kurutmalık ve turşuları geleneksel yöntemlerle hazırlıyoruz." dedi.
Adıgüzel, ürünleri internet siteleri ve sosyal paylaşım ağları üzerinden satışa sundukları söyledi.
Yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Gülden Bulut Durak da kış hazırlıklarının Anadolu'nun ayırt edici özelliklerinden olduğunu belirtti.
Durak, şöyle devam etti:
"Pandemi sürecinde görüldü ki bağışıklık sistemini korumak çok önemli. Bunun da temel kaynağı sağlıklı beslenme. Kış boyunca daha sağlıklı ve organik gıdalar tüketmek için üretim yapıyoruz. Domates ve biber salçası, sebze ve meyve kurutması, konserve, turşu, salamura ve kavurma, yaptığımız ürünler arasında yer alıyor."
Usta öğretici Meral Akkaya, çocuk yaşta annesi ve ninesinden gördüğü yöntemlerle organik ürünleri işlediklerini anlatarak, "Bu yıl siparişlere yetişemiyoruz. Doğal ürünlere çok büyük bir talep var." dedi.
En Çok Okunan Haberler
Bursalılar dikkat: Hava durumu her an değişebilir! - 18 Nisan 2024 Perşembe
Sosyal medyada Bombacı Mülayim olayı nedir? Bombacı Mülayim tutuklandı mı?
18 Nisan 2024 Perşembe Burç Yorumları
Bursa'da define faciasında yeni görüntüler!
Tekirdağ Çorlu'da kovalamaca sonucu 3 şüpheli yakalandı!
Adıyaman'da feci kaza: Refüje çarpıp karşı şeride geçti!
Sarıyer'de taksi şoförü cinayeti: Şüpheli adliyeye sevk edildi!
Eşsiz doğal güzellik: Tarsus Şelalesi
Bursa'da define avcılığı faciayla bitti: 3 kişinin cansız bedeni bulundu!
Bursa'da polis ekiplerinin kovalamacası kamerada
Rönesans Rezidans'ın davası başladı! Müteahhitten tepki çeken savunma
Tarihte bugün bakın neler oldu? | 18 Nisan 2024 Perşembe