Hava Durumu

Rock müziğin yeni soluğu: Dekadans

Türkiye'de gerçek rock müziğe yeniden hayat vermek için kolları sıvayan Dekadans, 'Kalpsiz Olma' isimli şarkıyla dinleyicilerinin karşısına bomba gibi çıktı. 

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2021 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2021 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Rock müziğin yeni soluğu: Dekadans

Rock müziğinin Türkiye'deki iddialı gruplarından biri olan Dekadans, 'Kalpsiz Olma' isimli şarkısıyla gündemi salladı. Şarkıya çekilen klibin yönetmenliğini ise Mert İpek üstlendi. Dekadans'ın kitlesi ile iletişime geçme hikâyesinin lise dönemlerine dayanmakta olduğunu kaydeden gruptan ise şöyle bir açıklama geldi: "15'li yaşlarımızdan itibaren hep birlikte kaliteli işlere imza atmayı hedefledik ve doğru zamanı yakalamamızın ardından Dekadans'ın temellerini attık. Grubu kurduğumuz ilk günden beri rock müzik geleceğine önemli projeler sunmak ve şekillendirmek isteğiyle yola devam etmekteyiz. Stüdyo çalışmalarına başlamamızın ardından 'Kalpsiz Olma' parçasına büyük önem verdik. Çünkü bu parçanın Dekadans'ın vizyonunu ve kitlesini en iyi şekilde yansıttığına inanmaktayız. Her şarkının derinlerde hikayesi olduğu gibi 'Kalpsiz Olma' parçası da duygusal birlikteliğin geçerli sebebi olmadan ayrılığa ulaşmasının taraflara hiçbir faydası olmadığının dışa vuruluşu ve haykırışını anlatmaktadır."

PROJELER OLDUKÇA SAĞLAM 

"Duygusuzca davranmayı savunma mekanizması haline getirmiş ancak uzaklaşmayı da aklına koymuş kişilere serzenişi ifade etmekteyiz. Bu duyguları notaya dökmek ve kitlelere dinletmek kadar görsel kimliğin de önemine inanmaktayız. Lise dönemlerinden beri tüm hayallerimizde yanımızda olan Yönetmen Mert İpek ile 'Kalpsiz Olma' şarkısının klibini çekmek ve tekrar hep birlikte olmak oldukça keyifliydi. Dekadans olarak gelecek dönemlerde izleyici ve dinleyicileri en iyi şekilde etkileyecek projelerin yolda olduğunu ve bu kadronun daha çok işlere imza atacağını belirtmek isteriz."  Solistliğini Enes Yıldız'ın yaptığı grubun, solo gitaristi Alper Şeremet, ritim gitaristi Serhan Tolu, bass gitaristi Özgür Akçeken, bateristi ise Buğurcan Yetimaslan. 

LİSE YILLARINDAN GELEN DOSTLUK 

Klibin yönetmeni Mert İpek ise yaptığı değerlendirmede, Dekadans'ın Türkiye'de gerçek rock müziğe yeniden hayat vereceğine inandığını kaydetti. "Dekadans grup üyeleriyle lise zamanlarına dayanan bir dostluğumuz var" diyen başarılı yönetmen, "Her birinin benim için ayrı ayrı çok kıymetli olması dışında, şimdilerde gerçekleşen bu hayalin yıllar öncesine dayanıyor olması da bizleri oldukça heyecanlandırıyor. 'Kalpsiz Olma'yı ilk olarak stüdyo provalarında dinledim. Grup üyeleri dostlarım için 'Kalpsiz Olma' çok özel bir şarkı, benim için de öyle ve bence bu değeri hak ediyor. Seneler sonra bu proje için tekrar bir araya geldik ve klip için kolları sıvadık. 'Kalpsiz Olma'nın klip çekimleri çok eğlenceli geçti; hep birlikte özenle çalışarak ortaya güzel bir klip çıkarttık. Bu kıymetli şarkının ruhuna beden olabilmek benim için çok keyifliydi" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.