Hava Durumu

Peş peşe karantina kararları!

Tokat, Gümüşhane, Bayburt, Afyonkarahisar, Kars, Konya gibi şehirlerden karantina kararları peş peşe geldi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2020 22:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2020 22:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Peş peşe karantina kararları!

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Malumseyit Tekke Mahallesi, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Malumseyit Tekke Mahallesi gün içerisinde korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı. Kolluk kuvvetleri tarafından mahalle giriş ve çıkışlarının kapatıldığı öğrenildi.

Sulusaray Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlçemiz Malumseyit Mahallemizde Covid 19 tedbirleri kapsamında giriş ve çıkışlar kapatılmış olup karantina uygulamasına dahil edilmiştir. Vatandaşlarımızın bu uygulamaya uymaları ve sabır göstermelerini rica ederiz" ifadelerine yer verildi.


GÜMÜŞHANE
Şiran ilçesine bağlı Evren köyünde yeni tip korona virüs hastalığı (Covid-19) salgını kapsamında 19 kişinin testi pozitif çıktı.

İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla söz konusu mahallede bugün saat 20.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanması kararı aldı. Konuyla ilgili Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada "İlimiz Şiran ilçesi Evren köyünde yaşayan bazı vatandaşlarımız arasında korona virüs (Covid 19) testi pozitif çıkmıştır. Filyasyon çalışmaları neticesinde; kamu sağlığının korunması ve virüsün yayılmasının önlenmesi amacıyla söz konusu köyde bugün saat 20.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanacaktır" denildi.

Köy giriş ve çıkışa kapatılırken karantina tedbirlerinin en az 14 gün süreceği öğrenildi. Gümüşhane'de Merkez ilçeye bağlı Boğalı köyü, Şiran ilçesine bağlı Erenkaya Mahallesi, Kelkit ilçesine bağlı Karaçayır Mahallesi ve Şiran ilçesine bağlı Evren köyüyle birlikte karantina altına alınan yerleşim birimi an itibariyle 4 oldu.

BAYBURT

Bayburt'a bağlı Değirmencik köyü, korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Bayburt Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Covid-19 tedbirleri kapsamında Değirmencik köyü karantinaya alındı. İkinci bir değerlendirmeye kadar köyün giriş ve çıkışlara kapatıldı" denildi.

AFYONKARAHİSAR

Korona virüs (Covid-19) nedeniyle giriş ve çıkışa kapatılan Afyonkarahisar'ın Susuz beldesinde karantina kaldırıldı.

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği Susuz beldesinde uygulanan karantinanın, sona erdiği belirtilirken, halk sağlığının korunması amacıyla başlatılan karantina sürecinin sona ermesiyle beldeye giriş çıkış yasağının kaldırıldığı bildirildi. Açıklamada ayrıca, tedbirlere uymayan vatandaşlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı uyarısında bulunuldu.

AFYONKARAHİSAR'DA 3 BİN 300 NÜFUSLU BİR KASABA KARANTİNAYA ALINDI

Afyonkarahisar'da koronavirüs salgınının önlenmesi ve yayılımının önüne geçilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, merkeze bağlı Beyyazı Beldesi dün geceden itibaren karantinaya alındı. 3 bin 300 nüfuslu Beyyazı kasabasında karantina uygulamasının ilk gününde parklar, sokak ve caddeler boş kaldı.

İl Hıfzısıhha Meclisi'nin konuyla ilgili aldığı karar şöyle:
"Merkez ilçemize bağlı Beyyazı Kasabası merkezinde ikamet eden vatandaşlarımızda yapılan Covid-19 testlerinde pozitif vakaların artması, bulaş riskinin yüksek olması nedeniyle Beyyazı Kasabamızda hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla Kurulumuzca tedbirlerin arttırılması uygun görülmüştür. Bu kapsamda Beyyazı Kasabası'na 04.08.2020 tarihi saat 23.58 itibariyle ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina altına alınmasına, kasabada yaşayan vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça evlerden çıkmamasına, temel ihtiyaçların giderilmesi için her evden sadece bir kişinin dışarı çıkmasına karar verilmiştir."

Kasaba sakinlerinden Abdulkadir Çetiner, karantina uygulamasına kasaba halkının büyük bir çoğunlukla uyduğunu söyledi. Çetiner şunları söyledi:
"Covid-19 vakalarının artmasıyla birlikte kasabamız karantina altına alınmıştır. Gördüğünüz gibi herkes karara saygılı. Tarım işlerimizi sosyal mesafeyi koruyarak yapıyoruz. Şartların gerektiği şekilde tüm kasaba halkının kurallara uyması gerekiyor."
Öte yandan kasabada 48 pozitif vakanın olduğu belirtildi.

KARS

Kars'ın Kağızman İlçesi'ne bağlı Paslı Köyü karantinaya alınırken, köy girişinde jandarma ekipleri görevlendirildi.Paslı Köyü girişinde güvenlik önlemleri alan jandarma, köye giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Kars Valiliği'nden konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, "Korona virüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında; Kağızman Paslı köyü karantinaya alınmış olup, beldeye giriş-çıkışlar durdurulmuştur" denildi.

KONYA

Konya'nın Seydişehir ilçesinde bir mahallede, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Orta Karaören Mahallesi'nde 10 kişide yapılan testlerde, Covid-19'a rastlanması üzerine mahalle, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındı. Mahallede karantinanın bir hafta süreceği ve mahallede filyasyon ekibinin ise çalışmalara başladığı öğrenildi. İş makineleri tarafından mahallenin giriş ve çıkış yolları toprak dökülerek kapatıldı. Korona virüs nedeni ile mahalleden 1 kişinin tedavisi için sevk edildiği Konya'da hayatını kaybettiği öğrenildi. Mahallenin karantina süresince ihtiyaçları sosyal vefa destek grubu tarafından karşılanacak.

Öte yandan, ilçeye bağlı Gökhüyük Mahallesi'nde 1 evde ve Alaylar 2 Mahallesi'nde ki bir apartmanda 4 kişide korona virüs tespit edilmesi nedeniyle evler karantinaya alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.