Hava Durumu

Moderna, mutasyonlu virüse karşı aşı çalışmasına başlayacak

ABD merkezli ilaç şirketi Moderna, Güney Afrika'da ortaya çıkan Kovid-19 türüne karşı yeni aşı çalışmasına 2 ay içinde başlamayı planladıklarını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2021 00:51
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2021 00:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Moderna, mutasyonlu virüse karşı aşı çalışmasına başlayacak

Moderna'dan yapılan açıklamada, laboratuvar testlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının İngiltere'deki B.1.1.7 olarak bilinen türüne karşı vücudun antikor üretimine teşvik konusunda etkili olduğunu gösterdiği kaydedildi.

Öte yandan, Güney Afrika'da ortaya çıkan B.1.351 adı verilen türe karşı ise vücuttaki antikorlarda altı kat azalma görüldüğü ancak buna rağmen aşının koruyuculuğunun beklenen seviyenin üstünde olduğu bildirildi.

Açıklamada, B.1.351'e karşı bağışıklık sistemini daha da güçlendirecek yeni aşı çalışmasına 2 ay içinde başlanmasının planlandığı ve çalışmada, orijinal aşıya takviye doz eklenmesinin, virüsün yeni türüne karşı antikor seviyelerini artırıp artırmayacağının test edileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moderna Başkanı Stephen Hoge, "Virüsün bu yönde mutasyona uğramaya devam etmesi ve bundan bir yıl sonra hala bir şekilde dolaşımda olması durumunda, bunu ele almak için güçlendirici aşı gibi araçlara sahip olmanın mantıklı olduğunu düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.