Hava Durumu

Meteoroloji'den Marmara'ya uyarı!

Perşembe ve cuma günü Marmara'da dolu tehlikesi var. Meteorolojik verilere göre, yeni bir süper hücre Balkanlar üzerinden Türkiye'ye doğru ilerliyor. Sıcaklıktaki ani düşüş, dolu yağışı ve hortum riskini beraberinde getirecek.

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2020 21:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2020 21:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Meteoroloji'den Marmara'ya uyarı!

Marmara'da deniz suyu sıcaklığı en yüksek seviyede. Uzmanlara göre, yüksek seyreden hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Bu durum dolu yağışını tetikleyebilir.

Dolunun büyüklüğü havanın sıcaklık farkına göre değişiklik gösteriyor. Kandilli Rasathanesi Meteoroloji Laboratuvarı Başkanı Adil Tek, hava sıcaklıklarıyla ilgili şunları söyledi:

"Perşembe günü gelecek olan soğuk bir sistem var, Trakya'dan başlayan. Özellikle Ege ve Marmara'da kuvvetli yağışlarla birlikte dolu riskinin oluşması çok yüksek görünüyor, beraberinde hortum da olabilir. Bir beyzbol topu kadar değil ama ceviz ya da fındık büyüklüğü kadar bir dolu oluşma olasılığı perşembe ve cuma günleri için Marmara, Ege, Batı Karadeniz'deki vatandaşları bekliyor."

İstanbul'da, dolunun özellikle Çamlıca çevresi ve Ümraniye'de etkili olabileceği tahmin ediliyor. Araçların zarar görmemesi ve su baskınlarına karşı tedbirli olunması uyarısı yapıldı. Yağışlı havanın cumartesi günü yurdu terk etmesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.