Hava Durumu

Korona korkusu erken tanıya engel

LÖDER ( Lösemili Çocuklara Yardım Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş, Pandemi sürecinde hastaneye gelmekten korkan ebeveynlerin erken tanı fırsatını kaçırma riski ile karşı karşıya geldiklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2021 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2021 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://bursahayat.com.tr/
Korona korkusu erken tanıya engel

Güneş; "çocukluk çağı kanserlerinde bugün hastalıksız iyileşme oranları erken tanı ve çağdaş tedavi yaklaşımları ile belirgin bir şekilde artmıştır. Ancak, Covid döneminde aileler hastaneye gelmek istemediği için çocuklarında ters giden bir şeyler olduğunu fark etmelerine karşın hastaneye başvurmakta çekinmekte ve geç kalabilmektedirler" dedi.

Özellikle ani gelişen solukluk, halsizlik, nedeni bilinmeyen ateş, inatçı baş ağrısı, karın şişliği, boyunda şişlik dikkat edilmesi gereken belirtilerdir.  Bunun yanında, bacaklarda ağrı, yürüyememe ve basamama veya vücudun herhangi bir yerinde şişlik, ağrı, deride kolay çürük morarma veya deri   altında kırmızı kanama noktalanmaları  gibi yakınmaları olanların erken dönemde hematoloji onkoloji servislerine başvurmaları gerektiğini belirten   Prof. Dr. Adalet Meral Güneş; 'unutmayalım, erken tanı yaşam kurtarır' hatırlatması yaptı.

LÖDER Hakkında Bilgi veren Güneş, Löder "27 yıldır Bursa Uludağ Üniversitesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji bölümlerini destekleyen, tedavi gören   hasta ve ailelerine yardım amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

Hastalara ve ailelerine maddi, manevi ve sosyal destek sağlamak, daha iyi koşullarda tedavi olabilmesi için projeler üretmek  ve toplumumuzu  çocukluk çağı kanserleri ile ilgili doğru bilgilendirmek  amacıyla kurulan LÖDER, Rahime Gazioğlu Bursa Lösemili Çocuklar Hasta Konukevi'nde 9  yılda 60.000'den fazla hasta yakınının konaklamasına imkan sunmuştur. Marmara Bölgesi'nin en büyük kök hücre merkezi Sabahattin Gazioğlu  Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi ve Kök Hücre Nakil Hastanesi LÖDER tarafından yönetilmektedir." dedi.

     



 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.